This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Épphogy én nem gondoltam, hogy Szigetvári Viktor ilyenekre emlékszik

Illustration for article titled Épphogy én nem gondoltam, hogy Szigetvári Viktor ilyenekre emlékszik

Az Együtt–PM társelnöke blogbejegyzésben reagált a Cink Gyurcsány Ferenc-interjújára. Kell-e mondanom, hogy leginkább nem ért egyet mindazzal, amit a DK-elnök elmondott? Nem kell. Viszont van benne egy személyes szál is, már csak ezért is muszáj reblogolnom a cuccot.

Advertisement

Szigetvári Viktor ezt írja:

Szerintem Gazda Albert, a Cink főszerkesztője nem emlékszik arra, hogy jelen voltam élete első Gyurcsány Ferenc-interjúján. Most, több mint tíz évvel később, újabb hosszú beszélgetést folytatott vele. 2004-ben Gazda Albert a Világgazdaság újságírója volt, interjút készített az újdonsült miniszterrel a Sportminisztérium díszletei között. Nem sportról, hanem politikáról. Az akkori beszélgetés évekre hatással volt az újságíróra, Gyurcsány Ferencet érintően az elmúlt években értőbb füllel írt hol kritikát, hol elismerő sorokat. Most is jó interjú készült.

Advertisement

Hát ez pontosan így volt. Úgy rémlik, Szigetvári éppen Gyurcsány Ferenc sportminiszter kabinetfőnöke volt, és akkor is mellette maradt, amikor miniszterelnökké lépett elő. Évekkel később aztán távozott a közeléből, Bajnai Gordon munkatársa lett. Na és igen, nagyon is ott volt ezen az interjún. Annyira, hogy még fel is hívott a szöveg megjelenése után, hogy elmondja, jó lett a cucc. Épphogy én nem gondoltam volna, hogy emlékszik erre – ebből is látszik, nagyon kell vigyázni a politikusok memóriájával!

Ami pedig az állítás másik felét illeti: ahogy az interjú alatt is írtam már kommentben, kétségtelen, hogy érdekel engem ez az ember – miszerint Gyurcsány –, de nem 2004 és az interjú, hanem az ezredforduló környéki első népszabadságos újságcikkek óta.

Advertisement

Azt meg, amit Szigetvári a Cink-interjú Gyurcsány-állításaival szemben kritikaként felvet – A 2022-es kormányváltás apostolának tévedése címmel –, olvassátok el odaát.

Update: Közben eszembe jutott, hogy az a régi VG-s interjú nem 2004-ben készült, hanem 2002 vége felé, hiszen Gyurcsány Ferenc 2004-ben már miniszterelnök lett. Azt pedig Szigetvári Viktor írta meg emailben, hogy nem kabinetfőnök volt akkor, hanem sajtófőnök. Kabinetfőnök Bajnai Gordon mellett lett később.

Share This Story

Get our newsletter