This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Enyhült a nyomás az MSZP-n cigánydominó-ügyben

Illustration for article titled Enyhült a nyomás az MSZP-n cigánydominó-ügyben

Biztos nem a kongresszus idején szivárogtattak volna, a rendőrök sem beszéltek szocialista megrendelőről.

Advertisement

Egyelőre nem erősítette meg maga a rendőrség sem a Blikk állítását, miszerint a bajai hamisvideó-botrány egyik koronatanúja az MSZP-re vallott volna mint a viccesen béna "leleplező" film megrendelőjére. Annyi derült ki mostanáig, hogy a fantáziadús amatőr videósok tényleg bevitték az elkészült CD-t az MSZP székházába, ahol azt Király György, a sporttagozat alelnöke át is vette. De ő azt mondja, nem fizetett, megrendelést sem adott, hanem azt hitte, éppen korrupciós bizonyítékot kap állampolgároktól.

Király György helyében én mondjuk nem vallottam volna be, hogy ezt a filmet egy pillanatig is hiteles bizonyítéknak hittem.

Advertisement

Az szerintem szinte biztos, hogy kiszivárogtatni nem az MSZP szivárogtatta ki a hvg.hu által benyalt kamufilmet, akkor sem, ha esetleg ők voltak a megrendelői. Teljesen értelmetlen lett volna ugyanis rászervezniük egy ilyen botrányt a pont akkor tartott tisztújító kongresszusukra. Ha már, akkor a DK lehetett sokkal motiváltabb ebben, és mivel a koronatanú, Kőrös Gusztáv az ő önkormányzati képviselőjül Solton, azaz most már csak volt, mert rövid úton kidobták a pártból. Mivel egyelőre kizárólag az ő vallomása mutat az MSZP felé - már ha létezik egyáltalán ilyen vallomás - ő pedig ugye az MSZP-vel konfiktusban lévő DK tagja volt, a szocialisták egyelőre mindenképp fellélegezhetnek. Különös tekintettel arra, hogy Harangozó Tamás, aki a párt nevében még múlt kedden feljelentést tett a bajai választásokon történt csalás gyanúja miatt, csütörtökön, tehát egy nappal a botrány Hvg-beli kirobbanása előbb saját maga vitte be a rendőrségre, a feljelentés egyfajta csatolmányaként, az időközben a párthoz megérkezett CD-t. Persze elvileg ez sem zárja ki teljesen, hogy a párt sáros legyen, de ahhoz azért kivételes hidegvér kellett volna, hogy ők rendeljék meg a cuccot, majd ők villogjanak vele a rendőrségen.

Advertisement

Így viszont megnyílt a tér minden elképzelhető és elképzelhetetlen összeesküvés-elmélet előtt, sőt már megint nem látszik kizártnak, hogy szombaton ráhibáztam azzal a tippel, hogy ez akár a romák pénzszerző magánakciója is lehet.

Share This Story

Get our newsletter