​Ennyire aggódik a köztévé az öngyilkosokért

Nagyon aggódtak, hogy Robin Williams halála nehogy öngyilkossági hullámot indítson el. Annyira aggódtak, hogy egy öngyilkosságról szóló filmmel búcsúztak Williamstől.

Advertisement

Azzal indult a sztori, hogy a köztévé híradója hétfőn, az esemény napján nem számolt be Robin Williams színész haláláról. A hatalmas bakit, a felháborodást érzékelve, ezzel magyarázták:

„A művész halála a feltételezhető öngyilkosság miatt ugyanakkor körültekintést és visszafogottságot igényel (igényelne) a médiától. Egy sztár öngyilkossága ugyanis - szakértők szerint - könnyen öngyilkossági hullámot indíthat el. A Híradó foglalkozik Robin Williams halálával, de igyekszik megadni hozzá azt a keretet, amivel talán elkerülhető, hogy újabb öngyilkosságok történjenek. Ezért szólal meg pszichológus, NMHH szakember a Híradónkban. Ahhoz, hogy ezeket az embereket meg tudjuk szólaltatni, időre van szükségünk. Ez esetben nem a gyorsaságot tartjuk szem előtt, hanem a körültekintést."

Advertisement

Az indokolás természetesen óriási kamu volt, hiszen a közrádió ugyanaznap például tökéletesen fel tudta dolgozni a témát.

Másnap, kedden mindenesetre a világ röhejére tényleg lehozták a Híradóban az egynapos halálhírt, rettentő átlátszó és ügyetlen módon mellépakolva a beigért pszichológust és NMHH-s embert. Miközben soha öngyilkosság esetében ilyet nem tettek eddig, én legalábbis nem emlékszem ilyesmire. A produkció itt tekinthető meg.

Advertisement

És most jön a poén. Annyira komolyan vették az öngyilkossági hullámtól való félelmet a köztévénél, hogy ugyanezen a napon, vagyis kedden este 21:45-kor az M2-n a Holt költők társaságával tisztelegtek Williams előtt. Az ezer filmje közül pont azzal, aminek a fő konfliktusa egy diák öngyilkossága.

Share This Story

Get our newsletter