A "bennfentes kultur√°lis kalauz" szerint Budapesten mindenki Tilos R√°di√≥t hallgat, az emberek pedig ‚Äď meglepŇĎ m√≥don ‚Äď nem n√©pviseletben √©s tr√©ningruh√°ban j√°rnak az utc√°n.

A szok√°sosn√°l is t√∂bb h√ľlyes√©ggel zs√ļfolta tele a magyar fŇĎv√°rost bemutat√≥ cikk√©t Jennifer Walker, aki a We Love Budapest szerzŇĎjek√©nt jegyzi a Guardianben megjelent √≠r√°st, melybŇĎl egy alternat√≠v val√≥s√°g rajzol√≥dik ki.

A legkevesebb baj az a cikkel, hogy m√©g mindig √ļjdons√°gk√©nt t√°lalja a romkocsm√°kat, √©s sz√°zezredszerre is ell√∂vi azt a bizonyos fot√≥t a Sz√©chenyi f√ľrdŇĎben sakkoz√≥ nyugd√≠jasokr√≥l, √ļgyhogy n√©zz√ľk csak a legjobbakat:

  • A Budapesten k√≠v√ľl alig foghat√≥ Tilos R√°di√≥ az orsz√°g legn√©pszerŇĪbb r√°di√≥√°llom√°sa. (Na nem mintha Budapesten t√∂megek hallgatn√°k.)
  • Mik√∂zben vil√°gszerte a meleg√≠tŇĎvel √©s a h√≠mz√©ses n√©pviselettel azonos√≠tj√°k a magyarokat (vajon kik √©s hol?!), addig meglepŇĎ m√≥don a budapestiek igen v√°ltozatosan √∂lt√∂zk√∂dnek.
  • A Carbonfools az egyik legn√©pszerŇĪbb magyar zenekar, m√°r t√∂bbsz√∂r headlinerek voltak a Szigeten. (Ha j√≥l r√©mlik, sosem j√°tszottak a Nagysz√≠npadon, headlinerek eg√©sz biztosan nem voltak.)
  • A Brody Studios egy multikultur√°lis boh√©m k√∂zpontja a v√°rosnak. (Ha t√©nyleg az, akkor j√≥l titkolj√°k.)
  • A Sziget Eur√≥pa v√°lasza a Burning Man fesztiv√°lra. (Amennyiben a Szigetet Ozor√°val kevern√©, m√©g nem is lenne akkora h√ľlyes√©g, de √≠gy az.)
  • A Dumasz√≠nh√°z a legjobb magyar stand-up komikusokat gyŇĪjti √∂ssze. (Hi√°nyolom, hogy a cikk nem eml√≠ti n√©v szerint Kiss √Ād√°mot!!)

Advertisement

√Čs akkor azt m√©g nem is mondtam, hogy Orb√°n Viktorra mint k√∂zt√°rsas√°gi eln√∂kre utal a cikk, mert ez m√°r t√©nyleg semennyire sem sz√°m√≠t.

(via martonbede tumblr)