This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ennyi baromságot régen írtak Budapestről, mint most a Guardianben

Illustration for article titled Ennyi baromságot régen írtak Budapestről, mint most a Guardianben

A "bennfentes kulturális kalauz" szerint Budapesten mindenki Tilos Rádiót hallgat, az emberek pedig – meglepő módon – nem népviseletben és tréningruhában járnak az utcán.

Advertisement

A szokásosnál is több hülyeséggel zsúfolta tele a magyar fővárost bemutató cikkét Jennifer Walker, aki a We Love Budapest szerzőjeként jegyzi a Guardianben megjelent írást, melyből egy alternatív valóság rajzolódik ki.

Advertisement

A legkevesebb baj az a cikkel, hogy még mindig újdonságként tálalja a romkocsmákat, és százezredszerre is ellövi azt a bizonyos fotót a Széchenyi fürdőben sakkozó nyugdíjasokról, úgyhogy nézzük csak a legjobbakat:

  • A Budapesten kívül alig fogható Tilos Rádió az ország legnépszerűbb rádióállomása. (Na nem mintha Budapesten tömegek hallgatnák.)
  • Miközben világszerte a melegítővel és a hímzéses népviselettel azonosítják a magyarokat (vajon kik és hol?!), addig meglepő módon a budapestiek igen változatosan öltözködnek.
  • A Carbonfools az egyik legnépszerűbb magyar zenekar, már többször headlinerek voltak a Szigeten. (Ha jól rémlik, sosem játszottak a Nagyszínpadon, headlinerek egész biztosan nem voltak.)
  • A Brody Studios egy multikulturális bohém központja a városnak. (Ha tényleg az, akkor jól titkolják.)
  • A Sziget Európa válasza a Burning Man fesztiválra. (Amennyiben a Szigetet Ozorával keverné, még nem is lenne akkora hülyeség, de így az.)
  • A Dumaszínház a legjobb magyar stand-up komikusokat gyűjti össze. (Hiányolom, hogy a cikk nem említi név szerint Kiss Ádámot!!)
Advertisement

És akkor azt még nem is mondtam, hogy Orbán Viktorra mint köztársasági elnökre utal a cikk, mert ez már tényleg semennyire sem számít.

(via martonbede tumblr)

Share This Story

Get our newsletter