This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ennél undorítóbb utcai büfé nincs

Kínában többezer másik vendéggel kell megküzdeni a rizstésztás édességért. Többezer szúrós, repkedő, zizegő, kellemetlen vendéggel.

Advertisement

Próbálok visszagondolni arra, hogy mi volt életem leggusztustalanabb utcai büfés élménye, sajnos semmi sem jut eszembe, ami a közelébe juthatna ennek a videónak, amiben a méhhad ellenére egy utcai árus zavartalanul készíti a mocsit Kínában. Nekem nagyon tetszik, hogy a méhek kis hullámokban repkednek akkor, amikor az árus valami lendületesebb mozdulatot tesz, meg az a csodálatos beleszarás is szimpatikus, amikor lerakja a többi közé az elkészült édességet, mintha nem mászna bele azonnal vagy száz méhecske.

A mocsi egyébként egy rizstésztából készült édesség, kapcsolom a wasabi.hu-t:

Rizslisztből készült édesség. Alapja a természetesen édes, kellemesen puha rizsféleség. (Édes rizsételek, és a tradicionális japán étel elkészítéséhez ajánlott ez a rizs fajta.) Több fajtája létezik. Hideg, gyümölcsös ízben, és melegen főzött állapotban egyaránt találkozhatunk vele. Leggyakoribb a fekete őrölt szezámmag és vaniliapuding töltelékkel elkészített mochi.

Advertisement

Nyamm nyamm!

[Shanghaist]

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter