Legal√°bbis ez √°llt a Four Seasons Hotel Gresham Palace sajt√≥k√∂zlem√©ny√©nek tetej√©n, ami elsŇĎre egy igen szŇĪk piaci szegmensre f√≥kusz√°l√°st sejtet, de az√©rt nem ennyire zord a helyzet.

A p√°vabar√°t sz√°ll√≥ ugyanis egyben emberellenes sz√°ll√≥t is jelentene, mert b√°r sz√©pnek sz√©p, meg √°ll√≠t√≥lag finom is (fŇĎleg az agya, am√ļgy evett valaki?), viszont a hangja az borzalmas. Kib√≠rhatatlan. Ha egy kertv√°rosban felbukkan egy p√°va, akkor ott a tulajnak nagyon r√∂vid idŇĎn bel√ľl visszakoznia kell, hacsak nem akarja, hogy kisz√ļrj√°k a kocsija kerek√©t.

Na a Gresham sem az√©rt lett p√°vabar√°t, mert ezent√ļl beengedik azokat a p√°vafanokat, akik √ľzŇĎtt vadk√©nt bolyonganak a vil√°gban kedvenc√ľkkel, mert mindenhonnan el√ľld√∂zik ŇĎket, hanem mert √∂r√∂kbe fogadtak egy p√°v√°t az √Āllatkertben.

Hogy mi√©rt egy hangoskod√≥, egy√°ltal√°n nem egzotikus madarat? Nagyon egyszerŇĪ, p√°va van a kapujukon, amit Jungfer Gyula mŇĪlakatos k√©sz√≠tett 1906-ban.

T√©nyleg sz√©p, de azt az√©rt tegy√ľk hozz√°, hogy a szecesszi√≥nak az volt a p√°va, mint 2013-nak a k√©zmŇĪves s√∂r, sz√≥val el√©g sok fel√© tal√°lkozhatunk vele a Budapesten. A √©lŇĎ p√°v√°val meg az √Āllatkertben futhatunk √∂ssze ak√°rhol, mert szabadon k√≥sz√°l.

Advertisement

Hallgass√°tok meg, ha arra j√°rtok!

[Fotó: Four Season]