This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Ennél kádáristább ma már nem lesz a Facebookon

Illustration for article titled ​Ennél kádáristább ma már nem lesz a Facebookon

Többezer megosztás, röpködnek a lájkok, együtt sírják vissza, hogy magyar áru volt a boltokban, tele voltak polcok és nem ezt a szemetet kellett enni. A kommentek pedig csodálatosak.

Advertisement

Érdemes végig beidézni, milyen szöveggel rakta ki a hetvenes évek élemiszerboltjáról készült kommunista propagandaképet a Hihetetlen Magazin:

Magyar áruház a 70-es években. Hogy ez miért érdekes? Nos, csak annyi, hogy az önmagát állítólag eltartani képtelen magyar gazdaság valahogy mégis megbirkózott azzal a feladattal, hogy kizárólag magyar termékek legyenek a boltok polcain. Ahogy látható, nem igazán akadt olyasmi, amiben hiányt szenvedtek volna az emberek, és valahogy az egész gusztusosabb, vonzóbb, ízlésesebb volt, mint manapság, a rengeteg bazári, csiricsáré műanyag szemét esetében. Én még mindig szívesebben mennék egy ilyesféle retro boltba, mint egy mostani multiba. És persze csak hétköznap, mert a hétvégék alkalmából mindenkit megillet a pihenés joga, még a kereskedelemben dolgozó embereket is! Sok mindent vissza kellene csinálni… Nem mindent, messze nem, de azért lenne mit újragondolni. Magyarország a 70-es években kiválóan megtermelte mindazt, amire a lakosságnak szüksége van. Ma csaknem mindent külföldről hozatunk be, elképesztő árakon. Szerintem valamit nagyon rosszul csinálunk a rendszerváltás óta, ha még a 70-es évek színvonala is lepipálja a jelenlegit…

Advertisement

És ez a nettó hülyeségbe oltott történelemhamisítással kevert ostobaság valósággal extázisba ejtette a felhasználókat, akiket nemhogy a diktatúra nem zavart, de azt sem, hogy szart és kőolajat kellett enni. Zseniális pro és kontra kommentek egész sorát élvezheted végig a poszt alatt, én a kedvenc párbeszédemmel próbálom fokozni a hangulatot, jó mulatást az örökké élő idióta kádáristákkal:

Illustration for article titled ​Ennél kádáristább ma már nem lesz a Facebookon
Advertisement

(via maxwereb)

Share This Story

Get our newsletter