This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ilyen visszhangja Magyarországnak a német sajtóban idén már nem lesz

Illustration for article titled Ilyen visszhangja Magyarországnak a német sajtóban idén már nem lesz

A Preußische Allgemeine Zeitung, egy viszonylag kis olvasottságú német hetilap olyan cikket közölt ma Orbánról és a magyar kormány teljesítményéről, aminek láttán egész biztos hogy Bayer Zsolt is megnyalja a tíz ujját.

Advertisement

Unokatesóm Berlinben van Erasmuson, a Humboldton tanul jogot. Szóval első kézből jött az infó. Mégpedig olyan, hogy leesett az állam. Nem is szaporítom a szót, a kedves rokon összefoglalta röviden a lényeget, jöjjön Matits Kornél:

Kemény felütéssel indít a cikk, már első mondatában leszögezi, hogy Orbán Viktor nem szokványos eszközökkel megtörte a posztkommunista-oligarcha struktúrákat hazánkban és megreformálta az államot, amit a szocialisták a gazdasági összeomlás szélére vezettek. Ezzel persze sok ellenséget szerzett magának - teszi hozzá a lap. Szó esik a cikkben az Alaptörvényről is, melyről a volt CDU miniszter, Rupert Scholz azt állítja, hogy „objektív szempontok alapján modern és sok szempontból példaszerűnek" nevezhető." Már a szerző teszi hozzá később, hogy tulajdonképp nem is érti, mi a gond az AB jogköreinek szűkítésével, hisz például Nagy-Britanniában és Svédországban nincs is alkotmánybíróság. A gazdaságot elemezve méltatja a cikk a magyarországi autóipari beruházásokat, az államadósság 82%-ról 80-ra csökkentését és a költségvetési deficit 3% alatt tartását.

Advertisement

Ennyi, kész, vége. Kumin Ferenc tumblrje ezután elkezdhet kiscicás animgifeket rebogolni, küldetése teljesült.

Illustration for article titled Ilyen visszhangja Magyarországnak a német sajtóban idén már nem lesz
Advertisement

(Kép: Matits Kornél)

Share This Story

Get our newsletter