Gazs√≥ L. Ferenc ide√°lis ember a f√ľggetlen h√≠rszolg√°ltat√°s garant√°l√°s√°hoz. Sokoldal√ļ fick√≥, az √©n cikkembe p√©ld√°ul komcsik miatt ny√ļlt bele.

Gazs√≥ L. Ferenc vez√©rigazgat√≥-helyettesnek [jav.: term√©szetesen fŇĎszerkesztŇĎ-helyettesre gondoltam, nem tudom, mi√©rt vez√©rigazgat√≥ztam] ker√ľlt a Magyar H√≠rlaphoz, ha j√≥l eml√©kszem 1996-ban, elŇĎtte a megbukott Mai Napot vezette. A mindentud√≥ komcsi koll√©g√°k m√°r az √©rkez√©se elŇĎtt megmagyar√°zt√°k, hogy ŇĎ lesz a be√©p√≠tett jobbos a vezet√©sben. Erre k√©sŇĎbb erŇĎteljesen r√°c√°folt. Arr√≥l lett igaz√°n h√≠res a lapon bel√ľl, hogy h√≥napokig meg sem sz√≥lalt √©s semmit sem publik√°lt, hogy az √ļjs√°g√≠r√≥i antr√©ja egy teljes kolumn√°s PR-interj√ļ legyen a Pick akkori vez√©rigazgat√≥j√°val, olyasmi k√©rd√©sekkel, hogy "Mi a titka, hogy 173 √©ve ilyen istentelen√ľl finom a szal√°mijuk?"

Azt√°n k√©sŇĎbb, amikor m√°r akt√≠van besz√°llt a lapszerkeszt√©sbe, megmutatta az igazi k√©pess√©geit. √Čn akkoriban a gazdas√°gi rovat tagjak√©nt a privatiz√°ci√≥r√≥l √≠rtam, √≠gy √°lland√≥ kapcsolatban √©s gyakran konfliktusban √°lltam Suchman Tam√°s privatiz√°ci√≥s miniszterrel. Suchman lend√ľletes, szabadsz√°j√ļ √©s semmitŇĎl vissza nem riad√≥ politikus volt, st√≠lus√°ban √©s a sajt√≥val val√≥ kommunik√°ci√≥j√°ban a maiak k√∂z√ľl legink√°bb Tarl√≥s Istv√°n fŇĎpolg√°rmesterre hajazott. A konfliktusok is emiatt t√∂rtek ki, Suchman ugyanis szem√©lyes s√©rt√©snek vette, ha olyan cikk jelent meg, amivel nem √©rtett egyet. √Čs im√°dott szerkesztŇĎknek telefon√°lni a cikkek v√©gett. Mint kider√ľlt, Gazs√≥ kedves telefonpartnere volt. T√∂bbsz√∂r is kider√ľlt, hogy a h√°tt√©rben az √©n cikkemrŇĎl sutyorogtak, azt√°n megt√∂rt√©nt olyan is, hogy leadtam a cikkemet d√©lut√°n 5 t√°jban √©s hazamentem, hogy m√°snap reggel azt l√°ssam a lapban, nem az jelent meg, amit √©n √≠rtam. Kider√ľlt, hogy a lead√°s √©s a lap nyomd√°ba ker√ľl√©se k√∂z√∂tti idŇĎben Suchman felh√≠vta Gazs√≥t, mert nem tetszett neki a cikk neki napk√∂zben elk√ľld√∂tt v√°ltozata, √©s a becs√ľletes szerkesztŇĎ hajland√≥ volt a megk√©rdez√©sem n√©lk√ľl bekezd√©seket megv√°ltoztatni. J√≥ pr√≥b√°lkoz√°s volt, mert egy csom√≥ √ļjs√°g√≠r√≥ m√°snap m√°r nem olvasta v√©gig a saj√°t cikk√©t nyomtat√°sban, Gazs√≥ r√°k√ļrt, hogy √©n igen.

Eg√©szen megundorodtam, ott is hagytam a lapot nemsok√°ra. Gazs√≥nak igaz√°b√≥l h√°l√°s is lehetek, mert szem√©ly szerint hatalmas szerepe van abban, hogy p√°r √©ven bel√ľl megcs√∂m√∂rl√∂ttem a nyomtatott sajt√≥t√≥l, 2000-ben elmentem az Indexhez, ahol elkezdŇĎd√∂tt a dolgoz√≥ √©letem legboldogabb korszaka.

Gazs√≥ L. Ferenc teh√°t t√∂k√©letes v√°laszt√°s az √°talakul√≥ fideszes k√∂zszolg√°lati lak√°jm√©dia b√°rmely kulcspoz√≠ci√≥j√°ra. Ha t√©ged is cenz√ļr√°zott, √≠rd meg, hogy t√∂rt√©nt!