Ezt azonban sajnos nem maga a Miniszterelnök Úr mondta, hanem Csizmadia László, a legfőbb békemenetes. A CÖF és a CÖKA elnöke közleményben igyekezett árnyalni a szintén békemenetes Magyar Krónika-főszerkesztő tegnapi viharos szavait.

Mint tudjátok, Bencsik Gábor – aki nem azonos a még békemenetesebb Bencsik András Új Demokrata-főszerkesztővel – szóvá tette, hogy baj van, mert ezek a fideszes fiúk a nép zsírján híznak ahelyett, hogy szolgálnák őt. Mármint nem BG-t, hanem a népet.

Na most az Index beszámolója szerint Csizmadia – aki mindkét Bencsiknél nagyobb tekintély azokban a berkekben – kicsit egyetért a jajkiáltás tartalmával, de el is határolódik tőle. Azt írta, Bencsik Gábor "közzétett intelmeit a kormányzásért felelős miniszterelnök biztosan megfontolás tárgyává teszi".

De

az általánosító hangnemet és a mindenki nevében szólást, azonban, eltúlzottnak gondoljuk. Napi információink megerősítik meggyőződésünket, hogy a békemenet résztvevői most is egységesen kiállnak a nemzet szuverenitásának megőrzéséért munkálkodó és az egyre jobb gazdasági eredményeket felmutató kormány mellett.

Advertisement

A békemenetesek

nem akarnak adventi polgárháborút, nem hagyják magukat provokálni, már régen kiismerték a rabló privatizációt levezénylő, fal mellett árnyékban sompolygó, szakadt csomagolású, baloldalinak mondott ellenzéket".

Úgyhogy nem is lesz Békemenet, mert:

az egészséges önkritika és önkorrekció a hatalmat gyakorlók részéről bölcsességre utalhat. De amikor a külföldi pénzből megvett égő fáklyákat dobják házainkra, rosszul jön az olaj a tűzre. A CÖF-CÖKA elutasítja a Stockholm szindróma felbukkanó jelenségét. Nem válhatunk áldozatává a minket túszul ejteni szándékozó posztkommunista és neoliberális uszítók világlátásának és értékrendjének.

Advertisement

A Stockholmot nem értem pontosan, de mindegy is. Az a fő, hogy nyakunkon a karácsony.

[A mellékelt videó egyébként nem jó annyira, mint amennyire ezek a hitleresek még mindig lenni szoktak, igazából a kinyílott a pitypangos rész és a vége miatt emeltem be, mert azokon a megoldásokon nagyot nevettem.]