This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Én már tényleg nem értem az ukránokat: Mihail Szaakasvili kormányzó lett

Illustration for article titled Én már tényleg nem értem az ukránokat: Mihail Szaakasvili kormányzó lett

A kétszeres grúz elnök – aki jó ideje nem térhetne vissza hazájába, mert mindenfélével vádolják és szépen lecsuknák – már az Euromajdan idején is aktívkodott Ukrajnában, utána meg pláne, hiszen február óta az elnök tanácsadója volt. Mostantól viszont odesszai kormányzó lesz.

Advertisement

A dolgok hátterének poénosabb részéről Gasparus írt posztot, én pedig azon gondolkodom, hogy mi a csuda történik ott. Persze az, hogy egy exelnöknek a nyakára lépnének az utódai arrafelé – mármint a Kaukázusban –, nyilván nem jelent olyat, hogy feltétlenül igazuk is van, de nálam akkor se állnak össze rendesen a dolgok. Konkrétan nem értem, hogy – forradalmi tapasztalatok és rutinhegyek ide vagy oda – egy külföldi politikus hogyan lesz alkalmas egy mégiscsak idegen ország egyik legnagyobb és legfontosabb városának a vezetésére.

Advertisement

Meg hogy honnan van bátorsága ehhez, és hogy hogyan fogják elfogadni. Ezzel együtt nem helyes elfelejteni, hogy a grúz hipszter egykor Kijevben járt egyetemre, és a nyelvet is bírja.

Fotó: Sean Gallup/Getty

Share This Story

Get our newsletter