Pünkösdkor jelenik meg a próbaszám, ha sikeres lesz, jöhet sorban a többi. Erről Bencsik Gábor főszerkesztő beszélt a vs.hu hasábjainak. Na és mi lesz a vezértéma? A vezértéma a Várkert Bazár lesz, amit kicsit megnyitottak, aztán bezártak, hogy építhessék tovább.

A sikerességet nem annyira eladási adatokon fogják mérni, mondta Bencsik, mint a szakma és az olvasók visszajelzésein.

A lapot kétféle módon terjesztik: 5000 példányt ingyen küldenek ki közintézményekhez, ebből 4300-at határon belül, 700-at határon túl. További 5000 példány kerül piacra. A havilap 980 forintba kerül, bagatell.

Még egy kis Bencsik:

  • a Magyar Krónika színes képekkel teli magazin lesz, gyönyörű fényképeknek kell benne lenniük
  • a főszerkesztő szeme előtt az olasz divatmagazinok lebegnek
  • nem merült fel, hogy interneten indítsák el, még van helye új printlapnak, a Krónika pedig fontos válasz lehet a kihívásra

Advertisement

Azok után, hogy az első, Orbán Viktor részvételével megrendezett szerkesztőségi értekezleten a hírek szerint maga a miniszterelnök úr is kritikus hangvételt ütött meg, és hogy a reménybeli szerzők nem kis része elküldte a projektet megálmodó Kerényi Imrét a fenébe, én tényleg azt hittem, hogy nem lesz ebből a csodából semmi.

Advertisement

Nem is tévedhettem volna nagyobbat!

Nem beszéltem vele ma még – szabadságon van, vagy szamarat vásárol, vagy valami ilyesmi –, de szerintem Szily riporter alig várja, hogy kezébe foghassa a lapot, és pozitív kritikát írjon róla.

Advertisement

(fénykép: 444.hu)