Nemzetközi minibalhé keletkezett az Orbán Viktor fb-jére feltöltött Nagy-Magyarországokból.

A Minisztereln√∂k √ör e feladattal megb√≠zott sz√°rnyseg√©dje, mint arr√≥l bizony√°ra √©rtes√ľltetek a h√©t v√©g√©n, felt√∂lt√∂tt fb-re egy csom√≥ tusn√°df√ľrdŇĎi f√©nyk√©pet, √©s nemcsak napszem√ľvegeset, hanem p√©ld√°ul azt is, amit mell√©kelve l√°thattok.

Lett is ebbŇĎl haddelhadd, kisebbfajta, √©s Havasi Bertalan sajt√≥iroda-vezetŇĎ magyar√°zott.

Advertisement

A rom√°n k√ľl√ľgyminiszt√©rium √≠gy szomorkodott vas√°rnap, via MTI:

A rom√°n k√ľl√ľgyminiszt√©rium Facebook-bejegyz√©sben kifog√°solta vas√°rnap, hogy Orb√°n Viktor saj√°t k√∂z√∂ss√©gi oldal√°n olyan, a 26. B√°lv√°nyosi Ny√°ri Szabadegyetemen, Tusn√°df√ľrdŇĎn k√©sz√ľlt fot√≥kat is k√∂zz√©tett, amelyek Bukarest szerint revizionista jelk√©peket tartalmaznak.

Orb√°n Viktor oldal√°n k√©ttucatnyi hangulatk√©p jelent meg az erd√©lyi szabadegyetemrŇĎl: az egyik felv√©tel egy jelv√©ny√°rus port√©k√°j√°t √°br√°zolja, aki Nagy-Magyarorsz√°g-t√©rk√©p√©t megjelen√≠tŇĎ kitŇĪzŇĎket is √°rul, m√°sutt pedig sz√©kely z√°szl√≥k l√°that√≥k.

‚ÄúSajnos alig egy nappal azt k√∂vetŇĎen, hogy a pragmatizmus √©s a hat√©kony rom√°n-magyar kapcsolatok mellett emelt sz√≥t, a magyar minisztereln√∂k Nagy Magyarorsz√°g- √©s Sz√©kelyf√∂ld-jelk√©peket tartalmaz√≥ k√©peket jelentetett meg Facebook-oldal√°n‚ÄĚ ‚Äď olvashat√≥ a rom√°n k√ľl√ľgyi t√°rca bejegyz√©s√©ben. A rom√°n k√ľl√ľgy ezt revizionista jelk√©pek n√©pszerŇĪs√≠t√©sek√©nt √©rt√©kelte, amit elfogadhatatlannak nevezett.

Advertisement

Havasi pedig így reagált az imént:

T√∂rt√©nelmi jelk√©pek szerepelnek a korm√°nyfŇĎ k√∂z√∂ss√©gi oldal√°ra felt√∂lt√∂tt fot√≥kon.

Advertisement

Oszt egyelŇĎre ennyiben maradtak. Ha lesz had√ľzenet, vagy ilyesmi, majd sz√≥lunk.