A Cink ritk√°n tesz ilyet, de test√ľletileg gratul√°l, hogy valaki v√©gre t√∂k√∂sen ki√°ll az √©letvesz√©lyes √°ltudom√°ny ellen. Hajr√°, K√°lm√°n L√°szl√≥!

K√°lm√°n L√°szl√≥ nyelv√©sz, a baloldali √©rtelmis√©gi ellenz√©k ismert tagja √∂sszer√ļgta a port a baloldali Klubr√°di√≥val. Nem politikai k√©rd√©sben, hanem a j√≥zan √©sz v√©delm√©ben. A Sug√°r √Āgnes √°ltal vezetett h√©tfŇĎi Rakott c√≠mŇĪ mŇĪsorban ugyanis egy √≥r√°n √°t propag√°lt√°k a hat√°stalan, √°ltudom√°nyos, de √ľzletileg ann√°l sikeresebb "gy√≥gym√≥dot", an√©lk√ľl, hogy norm√°lis ellenv√©lem√©ny elhangozhatott volna. [A mŇĪsot itt hallgathat√≥ meg 3 r√©szben] √Čs K√°lm√°nnak fontosabb volt a tudom√°ny √©s az igazs√°g, mint a politika, pedig ŇĎ azt√°n t√©nyleg szenved√©lyes politiz√°l√≥.

Itt egy remek indexes cikk a nagy √°tver√©srŇĎl, a homeop√°ti√°r√≥l, kult√ļr- √©s orvost√∂rt√©neti kontextusba √°gyazva.

Minden ironiz√°l√°s n√©lk√ľl mondom, hogy levetett kalappal √°llok, ez igen. K√°lm√°n L√°szl√≥ nem v√©gleg t√°vozott, ezzel fejezi be Facebookos bejelent√©s√©t:

Mindaddig tartom magam ehhez a d√∂nt√©semhez, am√≠g a Klubr√°di√≥ ‚ÄĒ ahogy tisztess√©ges m√©di√°hoz az illik ‚ÄĒ valahogy nem korrig√°lja ezt a hib√°j√°t, legal√°bb azzal, hogy beismeri, √©s kijelenti, hogy el√°ll az ilyen gyakorlat folytat√°s√°t√≥l. (Egy√©bk√©nt m√°s esetekben is elk√∂vetnek hasonl√≥kat, pl. Jaksity Kata a "hat√≥anyagkutat√≥j√°val", de ez mindennek az alja volt.)

Advertisement