Ilyet én még nem láttam: a Gourmet macslaeledelek ízvilága ihlette fogásokat kreált egy séf, és ilyen recepteket várnak a magyar fogyasztóktól. Igen, embereknek szánt ételról van szó, amit a puha, gusztustalan, zselés trutymó ispirált. Mindezt az évszázad PR-leveléból tudom.

Most forwardolta √°t Albert √©s csak lassan t√©rek magamhoz. N√©zz√ľk a t√©nyeket. Szok√°sos PR-emailnek l√°tsz√≥ k√ľldm√©ny √©rkezett a koll√©g√°m postal√°d√°j√°ba a Merlin Communications PR-c√©gtŇĎl. A subjectje sem √°rult el semmi k√ľl√∂nlegeset:

"Receptverseny Bereznay Tam√°ssal + Tavaszi konyhai tippek"

Csoda, hogy Albert egy√°ltal√°n beleolvasott, de az m√°r nem csoda, hogy p√°r sor ut√°n izz√≥ k√©zzel k√ľldte tov√°bb nekem. A lev√©l ugyanis √≠gy kezdŇĎd√∂tt:

Egy k√ľl√∂nleges receptversenyt hirdett√ľnk meg Bereznay Tam√°ssal, ami kapcs√°n Tam√°s k√ľl√∂nb√∂zŇĎ ny√°ri tippeket ad a tavaszi √©tel alapanyagokkal. A verseny k√ľl√∂nlegess√©ge, hogy GOURMET macskaeledelek √≠zvil√°g√°t kell t√ľkr√∂zni a recepteknek.

Na nem, tuti f√©lre√©rtettem √©n is, meg az Albert is, gondoltam, biztos a macsk√°knak kell fŇĎzni, nem embereknek, de m√°r majdnem remegŇĎ k√©zzel kattintottam az elsŇĎ csatolm√°nyra, amiben a t√©ma bŇĎvebb kifejt√©s√©t √≠g√©rt√©k.

Ez a dokumetum √≠gy kezdŇĎd√∂tt:

Bereznay Tam√°s s√©f neve sok h√°ziasszony √©s hobbiszak√°cs sz√°m√°ra j√≥l ismert, receptjei seg√≠ts√©g√©vel sokan ‚ÄěfŇĎzt√©k" m√°r meg a kiv√°lasztottjuk sz√≠v√©t vagy k√°pr√°ztatt√°k el a vacsoraasztaln√°l csal√°djukat. Mint megsz√°llott macskabar√°t azonban biztosan nem tal√°lkoztak m√©g vele eddig. Most azonban √ļtj√°ra ind√≠totta az idei √©v egyik legk√ľl√∂nlegesebb receptverseny√©t, ahol a hozz√° hasonl√≥ cicabolondokt√≥l v√°rja a min√©l √≠nycsikland√≥bb √©tel tippeket, amelyeket a GOURMET macskaeledelek √≠zvil√°ga ihlettett.

Advertisement

√©s a sz√∂veg tov√°bbi r√©sze v√©gk√©pp f√©lre√©rthetetlenn√© tette, hogy itt t√©nyleg ARR√ďL van sz√≥. De honnan a j√≥istenbŇĎl tudj√°k a versenyzŇĎk, hogy milyen a zacsk√≥s geny√≥ √≠zvil√°ga?

Volt m√©g k√©t csatolm√°ny, konkr√©t receptekkel. Ext√°zisban nyitottam az elsŇĎt. Ezzel indult:

A GOURMET ‚Äď Falatok sz√≥szban csirk√©vel √©s m√°jjal √≠zvil√°ga ihlette az al√°bbi receptet, √≠gy nemcsak cic√°ja √©lvezheti a gourmet √≠zvil√°got, de csal√°dja is val√≥di gourmet √©lm√©nyben r√©szes√ľlhet.

BEREZNAY TAM√ĀS RECEPTJE

Csirke √©s m√°j ‚Äď BelsŇĎs√©gekkel t√∂lt√∂tt csirkemell rol√°d cukk√≠nis-padlizs√°nos lecs√≥val

Hozzávalók:

Ezen a ponton majdnem h√°nytam, pedig ettem m√°r borzot √©s nutri√°t, √©s nem szeretn√©k s√ľnnel t√∂lt√∂tt m√≥kus k√≥stol√°sa n√©lk√ľl meghalni.

Advertisement

Irt√≥ √©rdekes a dolog pszich√©s h√°ttere, mert amikor tov√°bb g√∂rgetve megl√°ttam ezt az egy√©bk√©nt teljesen j√≥l kin√©zŇĎ √©telfot√≥t, majdnem ok√°dtam egy j√≥√≠zŇĪt:

Ha m√°shol, m√°s kontextusban l√°tom, szemrebben√©s n√©lk√ľl lapozok tov√°bb.

Kinyitottam az utols√≥ csatolm√°nyt, ebben ugyanezzel a csirk√©s-m√°jas felvezetŇĎ sz√∂veggel meglepŇĎ m√≥don egy sima morzs√°ban s√ľlt pisztr√°ngreceptet marketingoltak. Azt m√°r v√©gk√©pp nem √©rtettem, hogy ennek mi k√∂ze van a m√°jas-zsel√©s geny√≥ √≠zvil√°g√°hoz, de annyira elgyeng√ľltem az eg√©sz marketingakci√≥t√≥l, hogy csak ahhoz maradt erŇĎm, hogy gyorsan becsukjam a levelet.

Advertisement

Most rohadtul rettegek, hogy perceken bel√ľl j√∂n egy lev√©l valami l√°bgombaellenes szert rekl√°moz√≥ receptp√°ly√°zattal.