√ögy tŇĪnik, a korm√°ny a haszontalan t√©v√©s politikai hirdet√©sek helyett azt a megold√°st v√°lasztja, hogy minden t√°rsadalmi csoporttal k√ľl√∂n meg√°lapod√°st k√∂t, ami arr√≥l sz√≥l, hogy az adott csoport Orb√°n Viktort√≥l fix p√©nzt kap. Orb√°n ma a sportol√≥knak azt √ľzente, jobb, ha nem politiz√°lnak.

A tan√°rok √©s k√∂zalkalmazottak ut√°n a sportol√≥kkal √©s edzŇĎkkel √≠rt al√° szerzŇĎd√©st Orb√°n arr√≥l, hogy a k√∂vetkezŇĎ √©vekben j√≥ sok p√©nzt kapnak, 2014 √©s 20 k√∂z√∂tt 315 milli√°rdot, hiszen olyan fontos a munk√°juk az orsz√°gnak. A k√ľl√∂nalkuk √©s az √°llamilag garant√°lt apan√°zsok rendszere el√©g ijesztŇĎ √∂nmag√°ban is, de a legijesztŇĎbb az volt amivel Orb√°n a sportol√≥k elŇĎtt mondott besz√©d√©t z√°rta. Azt MTI szerint √≠gy:

"Szavait azzal z√°rta, hogy sportot politikai alapon nem lehet szervezni, csakis nemzeti alapon, ez√©rt most sem vizsg√°lt√°k √©s a j√∂vŇĎben sem fogj√°k, hogy egy sportol√≥nak, edzŇĎnek vagy sportvezetŇĎnek milyen a p√°rtszimp√°ti√°ja." Ha t√©nyleg fel sem mer√ľlne, hogy ilyesmit vizsg√°ljanak, akkor ilyesmirŇĎl besz√©lni sem lenne √©rdemes. √Ėnmag√°ban a t√©ny, hogy Orb√°n sz√≥ba hozta, term√©szetesen burkolt fenyeget√©s, pontosabban annak a lesz√∂gez√©se, hogy ha akarjuk, megn√©zhetj√ľk, milyen a szimp√°ti√°d. Egy √©rtelmes ember ebbŇĎl √©rt. Ne pattogj √©s akkor kapsz dell√°t, ezt jelentette Orb√°n mondata. T√∂kre v√°rom a k√ľl√∂nmeg√°llapod√°st az √ļjs√°g√≠r√≥i √©letp√°lyamodellrŇĎl!