​Emiatt a kádározás miatt törölte Bencsik a Puzsérral készüt interjút?

Megkérdeztem Puzsér Róbertet, szerinte melyik volt az a kérdés-válasz a vele készült interjúban, ami miatt Bencsik "Szovjet" András főszerkesztő kiszedte az írást a Demokratából.

Advertisement

A Cink-olvasótábornak árulj el annyit előre, hogy mi lehetett az a kérdés-válasz, ami szerinted cenzurázásra indította Bencsiket!

Advertisement

Ezt kérdeztem Puzsértól, aki azt ígérte, ma valamikor közzéteszi a teljes beszélgetést. Itt a válasza:

Talán ezzel lehetett problémája, de ezt biztosan csak Orbán, a Jóisten és Bencsik tudja. Üdv.: PR

"Orbán Viktor 1998-ban azt hitte, hogy legyőzte Kádár János országát, Horn Gyula országát, és ezt sokan mások is elhitték neki. 2002-ben azonban kiderült, hogy az ötven százalékos közalkalmazotti béremelés, a tizenharmadik havi nyugdíj Magyarországát nem lehet legyőzni. Ekkor Orbán Viktor kénytelen volt belátni azt, hogy ha ebben az országban nem lehet Kádárt legyőzni, akkor nincs más, mint integrálni. 2006-ban még lötyögött rajta a kádári gúnya, 2010-re azonban már úgy passzolt, mintha csak ráöntötték volna. Nyilvánvaló, hogy a második Orbán-kormány lényegét tekintve különbözik az elsőtől. A Nemzeti Együttműködésnek már nem a Szent Jobb vagy a Szent Korona képezi az alapját, hanem a nyugdíjemelés meg a rezsicsökkentés. A fiatal generációk ezalatt tömegesen hagyják el az országot, a második legnagyobb magyar város ma már London. Ezt az újkádárizmust pedig a konzervatív írástudók összehangolt ujjongása kíséri. Ahogy a baloldali értelmiség elárult mindent Gyurcsány alatt, úgy árul el lassan a jobboldali értelmiség is mindent Orbán alatt. Kádár János pedig szakadatlanul uralja az elvénülő és elnéptelenedő magyar ugart."

Advertisement

Share This Story

Get our newsletter