Az elm√ļlt √©vtized legnagyszab√°s√ļbb magyar filmj√©nek √≠g√©rkezett P√°lfi kardos-kalandos (√©s rem√©lem, kurel√≥s) Toldi-mozija. De a projekt megfenekleni l√°tszik, mert Andy Vajna nem b√≠zik a rendezŇĎben, √©s egy amerikai kaszkadŇĎrrel rendeztetn√© meg az akci√≥jeleneteket.

Mindezt maga P√°lfi mondta el a vs.hu-nak adott interj√ļj√°ban. Itt van √∂t r√∂vid id√©zet a hossz√ļ interj√ļ l√©nyeg√©vel:

‚Äď Mindennel k√©szen voltunk m√°r tavaly okt√≥berre, hogy elkezdj√ľnk forgatni.

‚Äď A konzult√°ci√≥ az√≥ta sem t√∂rt√©nt meg, √©s apr√≥, inform√°lis besz√©lget√©sekbŇĎl kell kital√°lnunk, hogy mit akar a Filmalap tŇĎl√ľnk. √ögy tudjuk, val√≥sz√≠nŇĪleg szeretn√© a filmet, csak nem √ļgy, nem abban a rendezŇĎi elk√©pzel√©sben, ahogy mi gondoltuk. De persze ez is csak felt√©telez√©s.

‚Äď √Čs az inform√°lis besz√©lget√©sek alapj√°n azt szŇĪrtem le, hogy arra hivatkoznak, hogy nagyon nagy a k√∂lts√©gvet√©s, ez√©rt hat√°roznak nehezen, illetve nem merik r√°m b√≠zni a filmet, mert √©n m√©g nem csin√°ltam akci√≥t.

‚Äď √ögy tŇĪnik, szeretn√©k, ha lenne film, csak Vajna nem tart profinak, √©s ink√°bb m√°ssal rendeztetn√© meg. Egy√©bk√©nt Andy Vajna egyik j√≥ bar√°tj√°t, aki egy nagynevŇĪ kaszkadŇĎr, √ľltetn√©k a helyemre. Ňź csin√°ln√° a second unitot, azaz az akci√≥jeleneteket. Pont azokat a jeleneteket venn√©k √≠gy el tŇĎlem, ami√©rt √©n ezt a filmet meg akarom csin√°lni. M√°r f√∂l is aj√°nlottam a Filmalapnak, hogy ink√°bb j√∂jj√∂n valaki a main unitra, azaz a fŇĎ st√°bra.

Nekem m√°r h√≥napokkal ezelŇĎtt gyan√ļs volt, hogy nem lesz semmi a Toldib√≥l, amikor egy Nagyon J√≥l FekvŇĎ Korm√°nyk√∂zeli Ember, akinek form√°lisan az √©gvil√°gon semmi k√∂ze a filmiparhoz, egyszer csak azt kezdte fejtegetni nekem, hogy nem j√≥ √∂tlet sokat k√∂lteni a Toldi-sztorira, mert a vil√°gban nem lenne sikeres, m√°rpedig a korm√°ny, ha m√°r sok p√©nzt ad, vil√°gszinten is √©szrevehetŇĎ filmet szeretne. Majd arr√≥l √©rtekezett, hogy P√°lfi nem el√©g profi az akci√≥jelenetekhez. Mi vagyunk a t√≠zmilli√≥ film√ľgyi biztos orsz√°ga!

Advertisement

(illusztráció: vaku.hu)