Nagyezsda Tolokonnyikovát és Marija Aljohinát ismert amerikai zenészek is segítik, a szám pedig a New York-i rendőrök által megfojtott Eric Garner emléke előtt tiszteleg.

Advertisement

A Pussy Riot börtönből szabadult két tagja tavaly decemberben ment New Yorkba, ahol az alábbi ismert zenészekkel dolgoztak együtt: Richard Hell, a New York-i punk kultikus alakja, aki az utóbbi évtizedekben már inkább csak íróként volt aktív; Nick Zinner, a Yeah Yeah Yeahs gitárosa; Andrew Wyatt (a svéd elektropop együttes, a Miike Snow amerikai énekese).

Velük, továbbá egy dobossal, illetve egy orosz énekesnővel és szövegíróval koprodukcióban vették föl az I Can't Breathe-et, amely a Pussy Riot első nem orosz nyelvű felvétele, és jóval zeneibb is a korábbi elektropunk dühkitöréseknél.

A klipben Tolkonnyikovát és Aljohinát orosz rohamrendőr-egyenruhában temetik el élve, miközben Richard Hell Eric Garner utolsó szavait mondja. A dal címe (Nem kapok levegőt) is Garnertől van. A Pitchforknak azt mondták, azért álltak ki Garner mellett, mert "bár Oroszországban élünk, de a rendőri brutalitásnak nincs nemzetisége".

(via Pitchfork, via MusicPress)

Share This Story

Get our newsletter