Eltűnt Váradi András létrája

Illustration for article titled Eltűnt Váradi András létrája

Összeesküvéselmélet-rajongók és gyurcsányista fb-kommentelők, riadó! Nyoma veszett a választások előestéjén furcsa balesetben meghalt alcsúti juhász létrájának. Állítólag ez esett le a kocsijáról, amikor kiszállt, hogy felvegye, és elütötték.

Advertisement

Mintegy mellékesen, egy, az elmúlt évek titokzatos haláleseteit felsoroló cikke közepén sütött el új információkat Mészáros Lőrinc elhunyt ellenfeléről az Átlátszó. Ő volt az a alcsúti juhász, aki többször is konfliktusba került Orbán Viktor magyar hangjával, a felcsúti polgármesterrel, aztán az Együtt színeiben elindult volna a választáson, de előtte halálra gázolta egy autó.

A lap szerint a rendőrség – szokatlan módon – Váradi halála után nem foglalta le a tragédiában központi szerepet játsző létrát, hanem kiadta a családnak. Ezt most vizsgálták volna meg újra, de kiderült, hogy eltűnt:

Magyar azt mondta, egyebek mellett azért kérték az új szakvéleményt, mert nem értik, hogyan nem volt sérülés a létrán, az özvegy ekkor vette észre, hogy a pajtában tartott lajtorjának nyoma veszett (más tulajdonuk eltűnését nem észlelte).

Advertisement

A létra főszereplő, mert a hivatalos verzió szerint a baleset azért történt, mert a kampányplakát-ragasztásból hazafelé tartó Váradi csomagtartójáról leesett az útra. A férfi megállt, hogy felvegye, ekkor ütötte el egy öregúr által vezetett Mercedes.

De nemcsak ez van.

Az Átlátszó azt írja, hogy:

a decemberre elkészült két szakvélemény – a műszaki és az orvos szakértői – egymásnak ellentmondó megállapításokat tartalmaznak, így például a műszaki szerint a kocsi bal oldala sérült, az orvos szakértő szerint pedig Váradit szintén bal oldalról érte az ütés – így kizárt, hogy szemből találkoztak. Kérdéses az is, hogy működött-e a baleset előtt a Mercedes bal oldali lámpája – a baleset után bizonyosan nem.

Advertisement

Sőt:

Úgy tudni, bár Váradinak nem volt utasa, a történteknek több tanúja is volt, Moharossal együtt utazott felesége, Váradi mögött pedig egy Opel haladt. Utóbbiban ketten ültek, a sofőr valamiért nem előzött, hanem elmondása szerint megállt, amikor látta, hogy Váradi kiszáll. Tanúvallomása szerint a visszapillantóból nézte, ahogy a férfi lehajol a létráért, látta közeledni a Mercedest is, de a baleset pillanatában pont másfelé figyelt.

Share This Story

Get our newsletter