This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Eltűnt az AirAsia egyik repülőgépe

Illustration for article titled Eltűnt az AirAsia egyik repülőgépe

A QZ8501-es járat Indonéziából tartott Szingapúrba, 162 ember volt a fedélzeten. A gép pilótái a rossz időjárás miatt kértek engedélyt más repülési útvonalat használni.

Advertisement

A repülő – egy Airbus A320-200-as – a Jáva-tenger fölött járt, amikor megszakadt a kapcsolat a jakartai légi irányítással, és a járat eltűnt a központ műszereiről magyar idő szerint ma hajnalban 00:24-kor.

Advertisement

162 személy volt a gépen, ebből 155 utas, köztük 16 gyerek és egy csecsemő. A gépen 156 indonéz, illetve 3 koreai, 1 francia, 1 maláj és 1 szingapúri állampolgár volt.

Advertisement

A légitársaság közleménye szerint már folyik a keresés és a mentőakció.

Idén március 8-án a Malaysian Airlines MH370-es járata tűnt el, a fedélzeten 239 személy tartózkodott, egyikük sem került elő. A gép Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, és nem tudni, hogy mi törtét vele.

Advertisement

Július 17-én szintén a Malaysian Airlines MH17-es, Amszterdamból Kuala Lumpurba tartó járatát lőtték le Ukrajna fölött. A tragédia során 298 ember halt meg.

via Gizmodo, Gawker, BBC kép: Mehdi Nazarinia/Wikipedia

Share This Story

Get our newsletter