This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Eltanácsolta a HVG a Sinead O'Connort provokáló újságírót

Illustration for article titled Eltanácsolta a HVG a Sinead OConnort provokáló újságírót

Czibolya Tamás külsősként írt a hvg.hu Élet+Stílus rovatába, egészen a sajtóbeszélgetésig.

Advertisement

Ő volt az újságíró, aki azokat a témákat kezdte feszegetni, amiket az énekesnő pont nem akart érinteni, ráadásul igencsak kötekedő stílusban. Dömötör Endrének, a Recorder főszerkesztőjének több helyen idézett beszámolója szerint érthetetlen módon fel is állt a helyéről és odasétált közvetlenül O’Connor elé. Miután pedig az énekesnő kínos jelenetek közepette ignorálta a második kérdésszerűségét, megpróbálta azzal visszaalázni, hogy Prince írta a leghíresebb slágerét – mintha ez utóbbi annyira ciki lenne.

Advertisement

Czibolya korábban több – teljesen korrekt – interjút csinált a hvg.hu-ra magyar zenészekkel, ezért is fura ez a mostani történet, de úgy tudjuk, több ilyenre a HVG-nél nem lesz lehetősége.

Egyébként van itt egy zavar még: többen nem értik, milyen alapon köti ki Sinead O’Connor, hogy milyen témákról hajlandó beszélni, és hogy miért ne kérdezhetne rá ezekre egy “tökös” újságíró. Nos, először is O’Connor nem politikus vagy bűnöző, akit muszáj megszorongatni, hanem egy világszerte ismert énekesnő, aki azt is simán megtehette volna, hogy egyáltalán nem ad interjút senkinek (sok Magyarországra látogató popsztár így is tesz).

Advertisement

Ő ezekkel a feltételekkel vállalta a sajtóbeszélgetést, ezt általában tiszteletben szokás tartani. Ha meg valaki egoproblémát is csinál egy ilyen kérdésből, ahogy az itt történt, abból jól egész biztosan nem fog kijönni, pláne egy olyan kemény csajjal szemben, mint Sinead.

Végezetül nem is feltétlenül csak O’Connorral szemben udvariatlanság ez, hanem a többi, jelen lévő kollégával szemben is, akik közt biztosan voltak olyanok, akik értelmes kérdéseket tettek volna fel, amire ezek után egy óra helyett lett húsz percük.

Advertisement

Fotó: Mohai Balázs/MTI

Share This Story

Get our newsletter