A v√°llalat √ļj online arcfelismerŇĎ alkalmaz√°sa fot√≥k alapj√°n pr√≥b√°lja megsaccolni a k√©peken szereplŇĎk √©letkor√°t. Gyorsan ki is pr√≥b√°ltam magamon, illetve a magyar k√∂z√©let p√°r szem√©lyis√©g√©n. Az eredm√©ny elszomor√≠tott.

A Microsoft a h√©ten tartott egy fejlesztŇĎi konferenci√°t, ott mutatt√°k be a Face API-t, aminek seg√≠ts√©g√©vel k√©peket lehet analiz√°lni, arcokat felismerni, azt√°n azokat egym√°ssal √∂sszehasonl√≠tani. MegfelelŇĎ m√©retŇĪ adatb√°zissal gyerekj√°t√©k √©letkort saccolni az √ļjonnan felt√∂lt√∂tt fot√≥khoz.

Legnagyobb szomor√ļs√°gomra a Cinken ‚Äď √©s mindenhol m√°shol ‚Äď haszn√°lt profilk√©pem alapj√°n 30 √©vesnek tippelt a how-old.net, pedig val√≥j√°ban csak huszon√∂t vagyok. Gyorsan csin√°ltam egy m√°sik k√©pet is, k√≠v√°ncsi voltam, az olvas√≥szem√ľvegem hogyan befoly√°solja a dolgokat: az oldal szerint √≠gy m√©g √∂regebbnek, 37 √©vesnek n√©zek ki.

Advertisement

√Ėsszev√°logattam frissebb k√©peket magyar politikusokr√≥l, celebekrŇĎl is. ElsŇĎk√©nt Orb√°n Viktor kor√°t tippeltettem meg, ezt l√°thatj√°tok a c√≠mlapgifen. Soha nem gondoltam volna, hogy a 2013-as olajos di√≥s Orb√°n ennyivel fiatalabbnak n√©z ki, mint az idei magyar√°z√≥s Orb√°n, pedig ez a helyzet. A minisztereln√∂k most 51 √©ves, a friss k√©pen 65-nek tippelte az oldal, a r√©gebbin 56-nak. (Fot√≥: Illy√©s Tibor/MTI)

Advertisement

Fotó: Illyés Tibor, Krizsán Csaba/MTI

K√≠v√°ncsi voltam, hogy a bajusz milyen szerepet j√°tszik a korbecsl√©sben. √Āder J√°nost h√°rom √©vvel fiatalabbnak gondolta az oldal, Pint√©r S√°ndor 66 √©v√©t eltal√°lta, K√∂v√©r L√°szl√≥t viszont 11 √©vvel idŇĎsebbnek becs√ľlte, mint ami a val√≥s√°g. Lehet, n√°la is bezavart a szem√ľveg, de az ŇĎsz szŇĎrzet sem seg√≠ti a fiatalos megjelen√©st.

Advertisement

A Fidesz ifj√ļ tit√°njai: Szijj√°rt√≥ P√©ter 36, L√°z√°r J√°nos 40, Rog√°n Antal pedig 43 √©ves.

Advertisement

Nagyon √©rdekelt m√©g Gyurcs√°ny Ferenc √©s Vona G√°bor tippelt √©letkora is, a DK-vez√©r 53 √©ves, a Jobbik eln√∂ke 36, kaptak plusz h√°rom √©vet. Hova lesz √≠gy fiatalos lend√ľlet?

Advertisement

Mi a helyzet az eg√©szs√©ges √©letm√≥ddal? Norbit √©s Rubint R√©k√°t is csak k√©t-k√©t √©vvel gondolta idŇĎsebbnek az oldal, mint a val√≥s√°g.

Advertisement

Az 55 √©ves Kiszel T√ľnd√©n viszont el√©g hat√°sosan haszn√°lt√°k a digit√°lis tr√ľkk√∂ket.

Advertisement

Ezt viszont egyáltalán nem értem.

A koll√©g√°k k√∂z√ľl t√∂bben is kipr√≥b√°lt√°k a programot, eszpee azt √≠rta, ŇĎt rendre 4-5 √©vvel idŇĎsebbnek tippeli az oldal, Ill√©s Etele √©letkor√°t viszont pont eltal√°lta, neki r√°ad√°sul most volt a sz√ľlinapja.

Advertisement

Egy ideig remek√ľl el lehet ezzel sz√≥rakozni, megfelelŇĎ minŇĎs√©gŇĪ √©s m√©retŇĪ k√©pekn√©l eg√©sz pontos becsl√©seket dob az oldal, de nagyon messze van att√≥l, hogy megb√≠zhat√≥nak lehessen nevezni.

Advertisement

via Gizmodo