This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elsütötték az első 3D-ben printelt műanyag fegyvert

Történelmi tett, hogy kilőtték az első lövedéket egy szinte 100 százalékban, egy darab fém szög kivételével műanyagból nyomtatott fegyverből. Neked is lehet ilyened, megmutatjuk, honnan töltheted le a szabásmintát hozzá!

Advertisement

Egész pontosan nemrég már lőttek a Liberatornak nevezett, bumszli pisztolyszerűséggel, de akkor még nem merték emberrel kipróbálni, hanem madzagot kötöttek a ravaszára.

Most viszont már élő ember, a Liberatort kitaláló és megcsináló amerikai libertárius szervezet, a Defense Distributed 25 éves vezetője tüzelt, sikeresen. A csoport a szabásmintát publikálta, hogy bárki nyomtathasson magának saját tűzfegyvert. A libertáriusok ugyanis ellenzik az állam mindenféle monopóliumait. Az új technológiák fényében a fegyvertartási törvények elavultak - mondta a történelmi durranás után Cody Wilson. "A technológia révén ma már bármit megkaphatsz, amire vágyol. Ez már nem a politikai szereplők ügye" - fogalmazott Wilson.

Advertisement

A Liberator elkésztéséhez szükséges részleteket a szervezet által létrehozott, Defcad nevű oldalra töltötték föl. Szuper hely ez, érdemes egy kicsit körülnézni, a korlátozás nélküli személyes szabadság pártján állók ide tölhetnek ugyanis fel mindenféle fegyver- és fegyveralkatrész-szabásmintákat.

Illustration for article titled Elsütötték az első 3D-ben printelt műanyag fegyvert
Advertisement

A Liberatorba egyébként azért tettek egy darab fém alkatrészt, hogy a reptéri fémdetektorok azért kimutassák.

A bárki által elérhető fegyverek annyira nem a jövő zenéi, hogy Amerikában most dobtak piacra egy ezer dollárnál nem sokkal drágább 3D printer-modellt.

Advertisement

[via Martinkó]

Share This Story

Get our newsletter