Történelmi tett, hogy kilőtték az első lövedéket egy szinte 100 százalékban, egy darab fém szög kivételével műanyagból nyomtatott fegyverből. Neked is lehet ilyened, megmutatjuk, honnan töltheted le a szabásmintát hozzá!

Egész pontosan nemrég már lőttek a Liberatornak nevezett, bumszli pisztolyszerűséggel, de akkor még nem merték emberrel kipróbálni, hanem madzagot kötöttek a ravaszára.

Most viszont már élő ember, a Liberatort kitaláló és megcsináló amerikai libertárius szervezet, a Defense Distributed 25 éves vezetője tüzelt, sikeresen. A csoport a szabásmintát publikálta, hogy bárki nyomtathasson magának saját tűzfegyvert. A libertáriusok ugyanis ellenzik az állam mindenféle monopóliumait. Az új technológiák fényében a fegyvertartási törvények elavultak - mondta a történelmi durranás után Cody Wilson. "A technológia révén ma már bármit megkaphatsz, amire vágyol. Ez már nem a politikai szereplők ügye" - fogalmazott Wilson.

A Liberator elkésztéséhez szükséges részleteket a szervezet által létrehozott, Defcad nevű oldalra töltötték föl. Szuper hely ez, érdemes egy kicsit körülnézni, a korlátozás nélküli személyes szabadság pártján állók ide tölhetnek ugyanis fel mindenféle fegyver- és fegyveralkatrész-szabásmintákat.

Advertisement

A Liberatorba egyébként azért tettek egy darab fém alkatrészt, hogy a reptéri fémdetektorok azért kimutassák.

A bárki által elérhető fegyverek annyira nem a jövő zenéi, hogy Amerikában most dobtak piacra egy ezer dollárnál nem sokkal drágább 3D printer-modellt.

[via Martinkó]