This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elsöprő magyar siker a kölni BMX-világbajnokságon

Illustration for article titled Elsöprő magyar siker a kölni BMX-világbajnokságon

Három aranyat is hazahoztak a magyar bringások.

A BMX Flatland Worlds Pro Freestyle világbajnokságot július 12. és 14. között rendezték Kölnben. Az amatőrök között street kategóriában a gyulai Kempf Zoltán, flatland kategóriában a kecskeméti Szabó Dávid, a profik közül pedig, szintén flatland kategóriában, Kun Ádám került ki győztesként. A 27 éves sátoraljaújhelyi fiú már az előző két alkalommal is aranyéremmel távozott a világbajnokságról.

Advertisement

A street kategória versenyzői egy kiépített parkban tekernek és a különböző félcsövek, kidobók, korlátok és padkák kihasználásával trükköznek, míg a flatland kategória versenye egy teljesen sík aszfaltfelületen zajlik, ahol a hangsúly azon van, mit lehet kihozni a bicikliből a földön. Nagyon technikás sportról van szó, ahol fő az egyensúlyérzék, no meg, hogy milyen trükköket tud megvalósítani az ember, amikor a vázon, a kerekeken és a kilépőkön egyensúlyozik, miközben folyamatosan körbe pörög. (Amikor én még kissrác voltam, kilépőknek meg pegeknek hívták azt a fémhengert, de lehet hogy én már tré vagyok, szóval szóljatok, ha cudázzam a brét.)

Itt egy videó Ádámról akció közben:

[MTI/Nemzeti Sport/flatland.hu]

Share This Story

Get our newsletter