Overdose tízéves volt, kólikában halt meg egy németországi tenyésztelepen.

A sz√°mos nemzetk√∂zi versenyt nyerŇĎ teliv√©r hal√°lh√≠r√©t a Pannonia Overdose oldal √≠rta meg:

Szomor√ļan √©rtes√≠tj√ľk mindazokat, akik szerett√©k, hogy a nemzetk√∂zi h√≠rŇĪ teliv√©r, a n√©met sajt√≥ √°ltal magyar csodal√≥nak is nevezett Overdose szerda d√©lut√°n h√°romnegyed hatkor, 10 √©ves kor√°ban egy n√©metorsz√°gi teny√©sztelepen s√ļlyos betegs√©g ut√°n, √©rtes√ľl√©seink szerint k√≥lik√°ban, hasi katasztr√≥fa k√∂vetkezt√©ben elpusztult (128 √©ve egy k√≥likaroham vitte el Kincsemet a csodakanc√°t is). M√©g legal√°bb 15 √©vig fedezhetett volna. A h√≠rt addig nem akartuk nyilv√°noss√°gra hozni, am√≠g t√∂bbs√©gi tulajdonosa meg nem tudja. Gazd√°ja sz√°munkra ismeretlen gyan√ļs√≠t√°s miatt nem tudott lova mellett lenni, k√≠v√°ns√°g√°ra Alagon fogj√°k eltemetni.

Overdose néhány barátja

√ćgy most √ļjra lehet vitatkozni azon, hogy Overdose t√©nyleg a l√≥sport Talm√°csi G√°bora volt-e, vagy t√©nyleg egy nemzetk√∂zi szuperszt√°r (eszerint a cikk szerint az elŇĎbbi, legink√°bb az√©rt, mert s√©r√ľl√©sek vagy egy√©b okok miatt igaz√°n nagynevŇĪ ellenfeleket sosem gyŇĎz√∂tt le).

Illetve fell√°ngolhat a vita, hogy egy √°llat meghal-e vagy elpusztul. √Čn ehhez csak azt tudom hozz√°tenni, hogy egy csal√°di anekdota szerint kiskoromban s√≠r√°sig vitatkoztam azon a nagymam√°mmal, hogy az √°llatok megd√∂glenek-e vagy meghalnak. (Nyilv√°n az ut√≥bbi √°ll√°spontot k√©pviseltem, √©s nem a nagymam√°m s√≠rt.)

Fotó: Judit Seipert/Wikipedia