This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elpusztult a magyar csodaló

Illustration for article titled Elpusztult a magyar csodaló

Overdose tízéves volt, kólikában halt meg egy németországi tenyésztelepen.

A számos nemzetközi versenyt nyerő telivér halálhírét a Pannonia Overdose oldal írta meg:

Szomorúan értesítjük mindazokat, akik szerették, hogy a nemzetközi hírű telivér, a német sajtó által magyar csodalónak is nevezett Overdose szerda délután háromnegyed hatkor, 10 éves korában egy németországi tenyésztelepen súlyos betegség után, értesüléseink szerint kólikában, hasi katasztrófa következtében elpusztult (128 éve egy kólikaroham vitte el Kincsemet a csodakancát is). Még legalább 15 évig fedezhetett volna. A hírt addig nem akartuk nyilvánosságra hozni, amíg többségi tulajdonosa meg nem tudja. Gazdája számunkra ismeretlen gyanúsítás miatt nem tudott lova mellett lenni, kívánságára Alagon fogják eltemetni.

Overdose néhány barátja

Így most újra lehet vitatkozni azon, hogy Overdose tényleg a lósport Talmácsi Gábora volt-e, vagy tényleg egy nemzetközi szupersztár (eszerint a cikk szerint az előbbi, leginkább azért, mert sérülések vagy egyéb okok miatt igazán nagynevű ellenfeleket sosem győzött le).

Advertisement

Illetve fellángolhat a vita, hogy egy állat meghal-e vagy elpusztul. Én ehhez csak azt tudom hozzátenni, hogy egy családi anekdota szerint kiskoromban sírásig vitatkoztam azon a nagymamámmal, hogy az állatok megdöglenek-e vagy meghalnak. (Nyilván az utóbbi álláspontot képviseltem, és nem a nagymamám sírt.)

Fotó: Judit Seipert/Wikipedia

Share This Story

Get our newsletter