This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Előástuk a valaha volt legjobb magyar politikai vitát!

A halhatatlan Illés–Kékesi-összecsapás a szereplőkkel együtt eltűnt a színről, elég nagy kár lett volna érte. Szerencsétekre most feltöltöttem YouTube-ra!

Advertisement

Aki 2006 tavaszán látta az akkor még élő és viruló Nap Tv-n, az sose felejti el, ahogy a szocialista Kékesi Tibor és a fideszes Illés Zoltán folyamatosan egyszerre beszélve esett egymásnak élő adásban. A politikusok a terézvárosi választókerületben indultak a választásokon, és annyira eldurvult a kampányuk, hogy behívták őket beszélgetni.

A Fidesz környezetvédelmi szakembereként ismert Illés szórólapokat terjesztett Kékesi bírósági ügyeiről (a szomszéd nő jelentette fel testi sértés miatt, illetve ingatlanpanama is volt), utóbbi ezt kifogásolta. Ebből aztán az lett, hogy szinte végig egyszerre beszéltek a műsorban – Betlen János kárörvendő asszisztálásával –, egy rohadt szót nem lehetett érteni egyikük mondanivalójából sem, de amikor igen, az is elképesztően vicces volt.

Advertisement

A mandátumot akkor Kékesi nyerte, a videó pedig sokáig elérhető volt még a Nap TV oldalán, ami azonban most már nem működik, a Nemzeti Audiovizuális Archívumban pedig csak az első egy percet tudtam megnézni. NAK kollégám így is le tudta menteni, én pedig feltöltöttem. Újra megnézve is nagy élmény: a 2. perc után élesedik a hangulat, de igazán az 5. perc után indul be a buli, a 7. perctől pedig már végig kabaré az egész.

Advertisement

Onnét jutott eszembe, hogy megnézzem, hogy hétfőn reggel Kékesi Tiborral együtt utaztam a villamoson: pontosan ugyanazzal a kilencvenes évekes függönyfrizurával nyomul, amihez már 2006-ban is bátorság kellett.

Ő maga azóta kikopott a politikából, utoljára amiatt került a lapokba, hogy vádlott lett a terézvárosi ingatlanpanama ügyében, amelyben még nem született ítélet. Illés Zoltán sem járt sokkal jobban, az új kormányban annak ellenére sem jutott neki pozíció, hogy tavaly a röhejességig fokozta a szervilitást. És említsük meg, hogy a Nap TV sincs már sehol, Betlen János pedig a Duna TV Klubszoba című műsorában tűnt föl.

Advertisement

Ám nyolc éve még mindhárman erejük teljében tették hozzá a magukét a magyar televíziózás aranykönyvéhez, nézzétek meg, ha nem hiszitek!

GIF: NAK

Share This Story

Get our newsletter