This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elnézést kért Orbántól a tájékozatlan Lauder

Illustration for article titled Elnézést kért Orbántól a tájékozatlan Lauder

Nem tudott arról a Zsidó Világkongresszus (WJC) elnöke, hogy Orbán miniszterelnök két nappal a szervezet budapesti közgyűlése előtt egy izraeli lapnak adott interjújában "valós és növekvő veszélynek" nevezte a Jobbikot. Ronald S. Lauder ezért mai záróbeszédében megkövette Orbánt.

Advertisement

Az előzmény annyi volt, hogy miután a miniszterelnök vasárnap felszólalt a zsidó érdekvédelmi szervezet közgyűlésén, a WJC hétfőre virradóra közleményben szúrta le Orbán, amiért "nem adott megfelelő biztosítékot arra, hogy egyértelmű választóvonalat húzott volna kormánya és a szélsőjobboldal közé". Vagyis egyszerűen nem tudtak a Jediót Ahronótban megjelent interjúról. Amiben Orbán azt is mondta, hogy a Jobbik-féle veszély oka a gazdasági válság, ami sok embert bűnbakkeresésre ösztönöz, meg azt is, hogy "Nekünk Magyarországon nagyon óvatosnak kell lennünk, és a leghatározottabban fellépünk e jelenséggel szemben. Ha meg akarjuk védeni a demokráciát, akkor elszántnak kell lennünk a Jobbikkal szemben".

[via hvg.hu]

Share This Story

Get our newsletter