This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Ellopták az Iphone-odat? Így tudod megtalálni

Illustration for article titled Ellopták az Iphone-odat? Így tudod megtalálni

Ha neked is eltűnik a táskád, mint mai bűnügyi történetünk főszereplőjének, könnyen megtalálhatod, ha volt benne egy Iphone, egy Ipad vagy egy Macintosh. Semmi titokzatos applikáció nem kell hozzá, csak egy beépített program, a Find My Iphone.

Advertisement

A csalóka nevű cucc nemcsak arra jó, hogy a mobilodat megtaláld, bármilyen Apple készülékkel működik. Egy dolog kell hozzá:

Legyen Icloud-profilod

Ha ez megvan, onnantól elég jók az esélyeid, ha kirabolnak vagy meglopnak. Bármelyik gépedről bármelyik másik gépedet meg tudod találni, de ha mindenedet ellopták, akkor is: egy tetszőleges gépről a neten. A következőket tudod csinálni:

  • megcsöngetni a mobilt/Ipadet/gépet (ez jött nagyon jól történetünk főhősének, aki így győzte meg a teszetosza rendőröket, hogy kezdjenek el végre dolgozni)
  • lezárni az egészet, és feltenni egy üzenetet a képernyőjére, mondjuk azt, hogy ez egy lopott telefon, hívd fel ezt a számot
  • nyomkövetni térképen a mobilt/Ipadet/gépet
  • távolról letörölni minden adatot

Innentől nagyjából biztonságban vagy. Az egész arra is jó, hogy ha otthon például beágyaztad a telefonodat – nem a szó netes értelmében, hanem az ágyba, mint én tegnap este –, akkor egy másik gépről megszirénáztasd.

Advertisement

Itt tudsz mindent elolvasni a programról.

Ha tudsz ilyet Androidra vagy Windows Phone-ra, írd ide, és akkor pláne nem maradunk kiszolgáltatottak és hülyék!

Share This Story

Get our newsletter