Ellopták a Kisjézust a Parlament előtti betlehemből - de már egy hete

A helyén mindössze egy fél pár kesztyű maradt. Azt nem tudni, hogy a tüntetés alatt történt-e a bűneset, az viszont biztos, hogy a tüntetésnek mára vége. FRISSÍTÉS: egy szemtanú szerint a Kisjézus már tegnap sem volt a jászolban.

Az ország karácsonyfája melletti betlehemből tehát nem tudni, hová tűnt a Kisjézus, mondjuk nekem a tettesre két tippem is van: az egyik egy Kisjézusokat lopó, szervezett bűnbanda, amely már Istvándon is lecsapott; a másik ötletem természetesen Gyurcsány lenne.

Advertisement

Egyébként az idén vetített Hátrahagyottak (The Leftovers) c. sorozatban is volt egy ilyen, ott végül a helyi rendőrfőnök vett egy új játékbabát, és azt hazudta, hogy megtalálták az eredeti Kisjézust.

Ez volt Boros András utolsó bejelentkezésének az érdemi része, no meg az, hogy már a rendőrök is elindultak hazafelé, a téren már csak páran lézengenek.

UPDATE: A Város Szíve blog Facebookján már december 10-én, vagyis múlt szerdán megjelent egy kép az üres jászolról. A kérdés már csak az, egyáltalán benne volt-e a Kisjézus a jászolban, vagy megvárják ezzel a Szentestét. (Köszönjük az infót szili-fürdjél-már-le-végre felhasználónak!)

Ehhez csak annyit találtam hirtelenjében, hogy pár éve Zamárdiban jókora botrány volt abból, hogy a helyi plébános tényleg megvárta december 24-ét azzal, hogy a Kisjézust a jászolba tegye.

Share This Story