Illustration for article titled ​Ellopta a Magyar Nemzet az Átlátszó sztoriját, kormánysegítséggel

Az Átlátszó perrel kényszerítette ki a nyugdíjkiegészítésüktől megfosztott egykori kommunisták listáját. A minisztérium erre a Fidesz-lapnak adta előbb oda az adatokat.Miért védi az ügyben a kormány a komcsikat?

Advertisement

Első fokon megnyerte a perét az atlatszo.hu, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nem fellebbezett, így a tárcának ki kellett adnia, kik azok, akiktől pártállami szerepük vagy az 56 utáni megtorlások miatt elvették az emiatt kapott nyugdíjkiegészítésüket. Eleve nem világos, hogy a minisztérium miért nyakaskodott és perelt, szembeszegülve az orbáni alkotmánnyal, ami világosan kimondja, hogy

a kommunista diktatúra hatalombirtokosai[nak] a diktatúra működésével összefüggő szerep[ével] és cselekményei[vel] összefüggő személyes adata[i] nyilvánosságra hozhatók.

Advertisement

De itt jött az igazi fideszes csavar. Már majdnem lejárt a határidő, amikor az Átlátszó által hónapok óta nagy médianyilvánosság előtt vadászott lista megjelent a Magyar Nemzetben. Merthogy közben, miután a perben hozott ítélet ismertté vált, a kormánypropaganda-újság igazán elegáns húzással közérdekű adatigénylést nyújtott be ugyanabban a témában, a minisztérium meg gyorsan odadta nekik az adatokat, hogy ott előbb jelenjenek meg, mint az Átlátszón.

Én csak azt nem tudom, hogy ilyenkor pacsiznak egymással a Gazdák és a Lakájok? Megy a high five meg a mellkasösszeütés a levegőbe ugorva? Nevetnek, hogy haha, de jól megszopattuk őket? Remélem, hogy legalább igen, mert ekkora tuskónak lenni úgy, hogy ez ember nem is élvezi, már igazán szomorú dolog.

Share This Story

Get our newsletter