Az Átlátszó perrel kényszerítette ki a nyugdíjkiegészítésüktől megfosztott egykori kommunisták listáját. A minisztérium erre a Fidesz-lapnak adta előbb oda az adatokat.Miért védi az ügyben a kormány a komcsikat?

Első fokon megnyerte a perét az atlatszo.hu, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium nem fellebbezett, így a tárcának ki kellett adnia, kik azok, akiktől pártállami szerepük vagy az 56 utáni megtorlások miatt elvették az emiatt kapott nyugdíjkiegészítésüket. Eleve nem világos, hogy a minisztérium miért nyakaskodott és perelt, szembeszegülve az orbáni alkotmánnyal, ami világosan kimondja, hogy

a kommunista diktatúra hatalombirtokosai[nak] a diktatúra működésével összefüggő szerep[ével] és cselekményei[vel] összefüggő személyes adata[i] nyilvánosságra hozhatók.

De itt jött az igazi fideszes csavar. Már majdnem lejárt a határidő, amikor az Átlátszó által hónapok óta nagy médianyilvánosság előtt vadászott lista megjelent a Magyar Nemzetben. Merthogy közben, miután a perben hozott ítélet ismertté vált, a kormánypropaganda-újság igazán elegáns húzással közérdekű adatigénylést nyújtott be ugyanabban a témában, a minisztérium meg gyorsan odadta nekik az adatokat, hogy ott előbb jelenjenek meg, mint az Átlátszón.

Én csak azt nem tudom, hogy ilyenkor pacsiznak egymással a Gazdák és a Lakájok? Megy a high five meg a mellkasösszeütés a levegőbe ugorva? Nevetnek, hogy haha, de jól megszopattuk őket? Remélem, hogy legalább igen, mert ekkora tuskónak lenni úgy, hogy ez ember nem is élvezi, már igazán szomorú dolog.