Kov√°cs Andrea azt mondta a Pesti Sr√°coknak, hogy neki v√°llalhatatlan a m√ļlt p√©nteki fordulat.

A csatorna mŇĪsorvezetŇĎje rendk√≠v√ľli felmond√°ssal t√°vozott. A PS √ļgy tudja, t√∂bb t√°rsa is fontolgatja ugyanezt. De nincsenek egyszerŇĪ helyzetben a meggyŇĎzŇĎd√©ses orb√°nista koll√©g√°k, hiszen √°ll√≠t√≥lag jellemzŇĎen 6-18 h√≥napos kiz√°r√°si z√°rad√©k van a szerzŇĎd√©s√ľkben, ennyi ideig nem v√°llalhatnak munk√°t konkurenci√°n√°l. Ez az ipar√°gban szok√°sos elj√°r√°s egy√©bk√©nt.

A PS cikkének legérdekesebb bekezdése ez:

Az √©rintettek port√°lunknak azt mondt√°k: jog√°szokkal is konzult√°ltak, √©s √ļgy v√©lik, hogy a tulajdonos, Simicska Lajos p√°lfordul√°sra, szakmai m√ļltjuk felad√°s√°ra pr√≥b√°lta k√©nyszer√≠teni a munkat√°rsakat, ami jogszerŇĪ alapot teremt a rendk√≠v√ľli felmond√°shoz √©s a v√©gkiel√©g√≠t√©s ig√©nyl√©s√©hez.

Ott szeretn√©k lenni azon a munka√ľgyi peren, ahol a b√≠r√≥ p√°lfordul√°sra hivatkozva d√∂nt! Esetleg Kanossza-j√°r√°sra vagy, aminek a legjobban √∂r√ľln√©k, papjancsizmusra is hivatkozhatna.

Advertisement

√öj inform√°ci√≥ volt m√©g nekem, hogy egy ember m√°ris t√°bort v√°ltott a k√∂z√∂sen fel√°ll√≥ simicskista vezetŇĎ szerkesztŇĎk k√∂z√ľl: a PS szerint SzeretŇĎ Szabolcs, a Nemzet fŇĎszerkesztŇĎ-helyettese m√©gis marad az √ļjs√°gn√°l. Vele szinte egy√ľtt kezdt√ľk az √ļjs√°g√≠r√°st, m√°sodik munkahelyemen, a Magyar H√≠rlapban 1995-ben arr√≥l jegyeztem meg ŇĎt, hogy SZDSZ-, vagyis pontosabban Demokratikus Ellenz√©k-kitŇĪzŇĎvel j√°rt dolgozni.