Vízilabdáról van szó, méghozzá a margitszigeti Európa-bajnokságról. Mióta kimentem a spanyolok elleni nyitóra, muszáj néznem tévén is. Ez volt a csoportrangadó, és hihetetlen tényleg, milyen kemény póló kerekedett belőle. Nagy gólok, nagy pofonok, 8-6-ra nyertünk.

Az első két meccset is hoztuk, de az nem volt akkora kunszt a spanyolok és a franciák ellen, és nem is játszottunk annyira jól. Az volt mondva utánuk, hogy majd a szuper szerbek ellen derülhet ki, hol is tart a magyar válogatott. Hát ha itt tart, az nem kevés.

Oké, hogy csak csoportmeccs volt, mégis klasszikus lett belőle. Ráadásul a második számú kapussal, Decker Attilával nyomtuk – ügyes húzás volt ez Benedek Tibor szövkaptól –, aki konkrétan kivédte a szerbek szemét, egy vagy két akciógólt bírtak lőni neki összesen. De nemcsak ő volt megakirály, gyakorlatilag mind a többiek is extatikusan pörögtek.

Advertisement

Teljesen fel vagyok dobva, nyilván nem tudni még, hogy mi lesz ebből később, de most már muszáj végigkövetnem az eseményt mindenestül. Szerintem nézegessétek ti is, állítom – nem kérdezem –, hogy megéri. Szombaton a németek, hétfőn a horvátok ellen toljuk.

Fotó: Kovács Tamás/MTI