Illustration for article titled Elképesztően gyenge a politikusfelhozatal a Szigeten

Mindenkinek más hiányzik a régi Sziget-fílingből. Kinek a punkok, kinek a metál színpad, kinek a 20 forintos zsíros kenyér, kinek a jó kis magyar politikusok. Eltűnésükre több magyarázat van.

Advertisement
  • Vagy az van, hogy mint a legtöbb magyarnak, nekik is drága a Sziget.
  • Vagy az van, hogy mint a legtöbb magyarnak, nekik sem mond semmit a fellépők 90%-a.
  • Vagy az van - de persze ez az opció csak a velünk született rosszindulat miatt merül fel -, hogy nagy ívben tesznek a programra és csak a kampány miatt mentek ki eddig is.
Advertisement

Mivel gyakorlatilag alig van a Szigeten magyar választópolgár, nem műveleti terület többé politikai szempontból. Ahhoz képest, hogy jövőre választások jönnek, elképesztően kevés politikussal találkoztam.

Élőben konkrétan egyel: Horváth Csaba telefonált rövid gatyában a taxiállomásnál. Igaz ez még a Quimby napon volt, amikor a jegy is olcsó volt, magyarok által ismert zenekarok is voltak, na és magyar választók is, akik mind elmentek mellette befele jövet.

Advertisement
Advertisement

Egész élőlény szerűnek tűnt, pedig a választási plakátjain olyan néha mintha saját figurája egy panoptikumban, komolyan Don Bosco viaszbábja hozzá képest egy egészségtől kicsattanó, pirospozsgás Juszt László.

Advertisement

Kész.

Illetve közvetett bizonyítékot találtam még Rogán Antal testén, ugyanis voltam ma egy önkoris sajtóbeszélgetésen, és csak kettőnkön volt Sziget-karszalag.

Advertisement

Vagy ti láttatok mást is? Vagy ha nem, megosztanátok a legjobb "politikus a Szigeten" típusú kalandotokat?

Az egyébként elképesztő, hogy bárkinek azt mondom, hogy politikuslátogatás a Szigetem, mindenkinek Torgyán 2001-es kiruccanása ugrik be. Amúgy nekem is. (A képet az sg.hu posztjából nyúltam, amit érdemes elolvasni, jól mutatja, milyen is volt a fesztivál 12 éve)

Share This Story

Get our newsletter