Elképesztő: vasárnap az online házhozszállítás is tilos

Pontosított a minisztérium, így kiderült, hogy mindenki tévesen gondolta, vasárnap online sem rendelhetünk élelmiszert vagy bármi mást nagyobb boltokból.

A Nemzetgazdasági Minisztérium a jelek szerint minden elképzelhetőt megtesz a Tesco kinyírásáért, illetve az összes fogyasztó életének megnehezítéséért. A tárca ugyanis levélben reagált a napi.hu kérdéseire, amiket az online lap azután tett fel, hogy az Index nagyobb cikket közölt a vasárnapi boltbezárás várható hatásairól. Az anyagban arról is írtak, hogy fellendül majd az online kereskedelem, hiszen az online rendelések vasárnapi kiszállítását nem tiltották meg. Erre írt közleményt a tárca a Napinak, leszögezve, hogy ez is tilos. Így fogalmaztak:

Természetesen az ügyfél online felületen megrendelheti a számára szükséges terméket, ugyanakkor annak kiszállítása 22 és 6 óra között, valamint munkaszüneti és vasárnapi napokon nem történhet meg.

Advertisement

Nem találok szavakat arra, hogy egy kormány miért akarja visszaforgatni az idő kerekét és miért barmol bele értelmetlen korlátozásokkal az online kereskedelembe is. Nagyon remélem, hogy az érintett cégek egy része felveszi a kesztyűt, és a határ mellé telepített raktárakkal, külföldön bejegyzett weboldalakon keresztül csak azért is kiszállít vasárnaponként. Bár attól tartok, hogy logisztikailag az ilyen nem érné meg nekik.

Share This Story

Get our newsletter