This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elképesztő könyv készült Wes Anderson filmjeiről

Matt Zoller Seitz filmkritikus 1993 óta ismeri személyesen Wes Andersont, most összerakott egy nagyszabású, látványos albumot a filmjeiről.

Advertisement

Seitz még akkor ismerte meg Andersont, amikor az 1993-as Bottle Rocket című rövidfilmjük bekerült a Sundance-filmfesztiválra. Anderson aztán leforgatta az egészestés változatát, megcsinálta az Okostojást, onnantól pedig már mindenki tudja, hogyan alakult a karrierje.

A Wes Anderson Collection egy-egy fejezetet szentelt Anderson filmjeinek, került benne egy nagyinterjú a rendezővel, továbbá temérdek forgatási fotó és vicces rajz is.

Advertisement

Ha ez a négy mondat és a gif kevés lenne hozzá, itt egy animált előzetes a könyvhöz, amiben Seitz elmondja, hogy pontosan milyen lett a könyv:

Röviden szólva elég fasza. A könyv egyébként már októberben megjelent, az amerikai Amazonnál ki is fogytak belőle, de érdemes vadászni rá, ha nem tudjuk, mit vegyünk a kardigános, folyamatosan a Royal Tenenbaumsból idéző bölcsész barátainknak karácsonyra.

Advertisement

[könyvesblog]

Share This Story

Get our newsletter