This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Eljátszották a dühös ügyfelet az M1 Híradójában?

Illustration for article titled Eljátszották a dühös ügyfelet az M1 Híradójában?

Kreatív közmédia extra: a tönkrement Alba Takarék nyilatkozó ügyfele nagyon úgy néz ki, mint a talán a felvételt is készítő Fehérvár Médiacentrum egyik újságírója.

Advertisement

Igen vicces dolgot vett észre az M1 augusztus 30-ai Híradójának egyik székesfehérvári nézője. Azt, hogy a jegybanki döntés alapján bezárt Alba Takarék röviden meginterjúvolt ügyfelét, a már kikapcsolt bankautomata előtt búsan nyilatkozó Kovács Lászlót ő egészen más néven ismeri.

A férfi meglepően úgy néz ki ugyanis, mint Samu Miklós, a Fehérvár Médiacentrum online szerkesztője.

Advertisement
Illustration for article titled Eljátszották a dühös ügyfelet az M1 Híradójában?

A nyolcezer.hu cikke szerint nemhogy hasonlítanak, de a két férfi azonos. Nézd meg a két fenti képet!

Advertisement

Itt pedig megtekinthető az M1 híradórészlete.

Póbálom elérni mailben és telefonon Samut és a Médiacentrumot. Eddig az online szekesztőséget sikerült elérnem, ahol kiderült, hogy bár Samu szerkesztőként van feltüntetve az im, ő egy tanuló, aki néha anyagokat készít nekik. A Fehérvár Tv híradójának szerkesztőségében tudtak az ügyről, de nem nyilatkoztak, érezhető volt az idegesség. Visszahívást várok a tévé ügyvezetőjétől, az online szerkesztőségtől, és egy mailcímen Samut is megkerestem természetesen, hogy kiderüljön, igazat állít-e a Nyolcezer.

Advertisement

A dolog - ha Samu = Kovács - cifrább ennél is. A tudósítás ugyan a közszolgálati tévé Híradójában jött le, de azt - ha jól rakom össze a puzzle-t - nem az M1, hanem a Fehérvár Médiacentrum stábja forgathatta. Abból gondolom, hogy a Fehérvár TV augusztus 30-ai híradójában, amit biztosan a Médiacentrum készített, ugyanezek a vágóképek voltak a takarékról szóló blokkban. Kivéve a rövid interjút Kovács Lászlóval, mert ez csak a közszolgálati hírműsorba került bele, Fehérváron kivágták vagy nem tették bele.

A korszerű közmédiához valami összevissza pofázó járókelőnél mindenképpen jobban illene egy profi, aki tudja, mit beszél!

Share This Story

Get our newsletter