Illustration for article titled ​Elismerte a HírTV, hogy manipulálták Mesterházy köteles beszédét, de ez szerintük oké

Tényleg megdöbbentő, hogy nem tartják csalásnak, hogy egyszerűen felhangosították a "kötelet" bekiabálást.

Advertisement

Bevallom, aránylag ritkán nézek HírTV-t, ezért csak az előbb, a Poldi blogból tudtam meg, hogy a csatorna szerdán pitiánerségi sajtórekordot állított fel. Először azzal, hogy a Fidesz-kampány aktív résztvevőiként primitív módon manipulált hangfelvétellel akarták Mesterházy Attila rossz hírét kelteni. Az egész köteles műbalhé lényege ugyanis az volt, hogy a fideszes/hírtévés értelmezés szerint Mesterházynak hallania kellett, hogy beszéde közben kötelet kiáltanak, tehát jellemtelen, gyáva hazudozó, amikor azt mondja, hogy ő börtönt értett.

Advertisement

Mesterházy erkölcsi megtélése tehát azon múlott, hogy a tévénéző világosan hallja-e, hogy a felvételen valaki kötelet kiált. És világosan hallotta, tehát a komcsi hazudott. Én is valami ilyesmit gondoltam még pár napja. Mint kiderült azért, mert a tévé a hangsávot megvágta és a kiáltást felhangosítva illesztette vissza. Ennél nyilvánvalóbb szándékos csalás nem létezik.

Advertisement

De a pitiáneség,vagyis inkább a debilség csúcsa az volt, amikor a Lapzárta című szerda esti műsorban Szabó Anett HírTV-s riporter Stumpf András kérdése után képes volt ártatlanul rezgő hangon azt kérdezni, hogy "Az, hogy fölhangosítottuk ezt a részt, az szerintetek belenyúlás a hangsávba?", mire a többiek képesek voltak rávágni, hogy nem. Szabó Anett nekem eddig egyáltalán nem tűnt ostobának vagy gyengeelméjűnek. De akkor miért éri meg neki ilyeneket mondania arccal és névvel? Annyit egyszerűen nem fizethetnek a Hír TV-ben.

(via ludovikashangulat)

Share This Story

Get our newsletter