This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

​Elindult egy nyomozás a kitiltási-korrupciós ügyben

Illustration for article titled ​Elindult egy nyomozás a kitiltási-korrupciós ügyben

Menyhért Mészáros László, a most a fullank.com oldalt szerkesztő híres-hírhedt pletykaújságíró tette a feljelentést befolyással üzérkedés miatt a Bunge ügyében, sajtóhírekre alapozva. Folyik az eljárás, Menyhért Mészárost már ki is hallgatták.

Advertisement

Igen, ő a Kacsa magazinos ember, akit Nagy Bandó András 1989-ben összevert egy seprűvel.

M. Mészáros László, mint a fullank.com szerkesztője október 27-én tettem feljelentést a Budapesti Nyomozó Ügyészségen az úgynevezett amerikai kitiltási ügyben, amit aznap reggel kilenc óra huszonöt perckor érkeztettek.

Advertisement

Így idézi fel a cikkében Mészáros az eljárás elejét. A cikke szerint nemcsak megtette a feljelentést, de a nyomozás el is indult, hiszen őt november 6-án ki is hallgatta az NNYI Korrupció és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztály Kiemelt Ügyek Osztályának egyik alezredesnője.

Ha ebből tényleg nyomozás lesz, az azért pikáns, mert a legfőbb ügyészség képviselői a héten azt bizonygatták, hogy sajtóban megjelent általánosságok alapján nem lehet eljárást indítani a korrupciógyanús ügyben.

Advertisement

A bizonytalanságot fokozza, hogy Menyhért Mészáros minimum regényes figura. Ő a magyar pletyka- és revolverújságírás ősatyja, aki a rendszerváltás idején a pletykasajtómentes magyar piacra valósággal berobbanó Kacsa magazin főszerkesztője volt, aztán szerkesztette a Pszt! és Szuper Pszt! című hasonló lapokat, majd egy rakás kis online pletykalapot.

A vitán fölül leghíresebb sztorija nem valamelyik cikke volt, hanem az, amikor Nagy Bandó András, az akkoriban elképesztően népszerű humorista 1989-ben, Zalatnay Sarolta lakásában úgy összeverte egy seprűvel, hogy annak eltört a nyele. Nagy Bandó azért idegesedett be, mert Menyhért Mészáros megírta róla, hogy bár humoristaként a kisemberek szószólója, igazából japán kocsival jár és menő budai lakásban lakik. Ma már nehéz elképzelni, hogy ez miért lenne kínos, de akkor még, közvetlenül a rendszerváltás előtt ilyen volt a közhangulat. Még Nagy Bandó sem arra hivatkozott, hogy a cikkben akkora ordas nagy hazugságok lettek volna, hanem arra, hogy MML az ígérete ellenére nem tördelte be mellé a humorista véleményét.

Advertisement

Menyhért Mészáros nemcsak terjesztette a pletykákat, hanem egy rakás pletyka szólt őróla is, paparazziképekkel megzsarolt milliomosoktól a besúgóságig sokféle témában. Emberünk maga beszélt arról, hogy ötször verték meg az írásai miatt, ebből négyszer felbérelt alvilági verőemberek, egyszer meg Nagy Bandó, saját kezűleg. Politikával is próbálkozott többször, legutóbb a 2010-es választásokon MDF-es színekben indult, és lett tökutolsó a Veszprém megyei 4. választókerületben.

De ez a nyomozás nem Menyhért Mészárost, hanem a Bunge ügyét vizsgálja, ha vizsgálja, így mi is izgatottan várjuk, hogy a feljelentő kihallgatásán túl történik-e érdemi lépés. Az én tippem persze az, hogy nem. De a Fullánk cikkéhez mellékelt egyik dokumentumfotó szerint tényleg folyik egy eljárás ismeretlen tettes ellen.

Share This Story

Get our newsletter