Menyh√©rt M√©sz√°ros L√°szl√≥, a most a fullank.com oldalt szerkesztŇĎ h√≠res-h√≠rhedt pletyka√ļjs√°g√≠r√≥ tette a feljelent√©st befoly√°ssal √ľz√©rked√©s miatt a Bunge √ľgy√©ben, sajt√≥h√≠rekre alapozva. Folyik az elj√°r√°s, Menyh√©rt M√©sz√°rost m√°r ki is hallgatt√°k.

Igen, ŇĎ a Kacsa magazinos ember, akit Nagy Band√≥ Andr√°s 1989-ben √∂sszevert egy seprŇĪvel.

M. M√©sz√°ros L√°szl√≥, mint a fullank.com szerkesztŇĎje okt√≥ber 27-√©n tettem feljelent√©st a Budapesti Nyomoz√≥ √úgy√©szs√©gen az √ļgynevezett amerikai kitilt√°si √ľgyben, amit aznap reggel kilenc √≥ra huszon√∂t perckor √©rkeztettek.

√ćgy id√©zi fel a cikk√©ben M√©sz√°ros az elj√°r√°s elej√©t. A cikke szerint nemcsak megtette a feljelent√©st, de a nyomoz√°s el is indult, hiszen ŇĎt november 6-√°n ki is hallgatta az NNYI Korrupci√≥ √©s Gazdas√°gi BŇĪn√∂z√©s Elleni FŇĎoszt√°ly Kiemelt √úgyek Oszt√°ly√°nak egyik alezredesnŇĎje.

Ha ebbŇĎl t√©nyleg nyomoz√°s lesz, az az√©rt pik√°ns, mert a legfŇĎbb √ľgy√©szs√©g k√©pviselŇĎi a h√©ten azt bizonygatt√°k, hogy sajt√≥ban megjelent √°ltal√°noss√°gok alapj√°n nem lehet elj√°r√°st ind√≠tani a korrupci√≥gyan√ļs √ľgyben.

A bizonytalans√°got fokozza, hogy Menyh√©rt M√©sz√°ros minimum reg√©nyes figura. Ňź a magyar pletyka- √©s revolver√ļjs√°g√≠r√°s ŇĎsatyja, aki a rendszerv√°lt√°s idej√©n a pletykasajt√≥mentes magyar piacra val√≥s√°ggal berobban√≥ Kacsa magazin fŇĎszerkesztŇĎje volt, azt√°n szerkesztette a Pszt! √©s Szuper Pszt! c√≠mŇĪ hasonl√≥ lapokat, majd egy rak√°s kis online pletykalapot.

Advertisement

A vit√°n f√∂l√ľl legh√≠resebb sztorija nem valamelyik cikke volt, hanem az, amikor Nagy Band√≥ Andr√°s, az akkoriban elk√©pesztŇĎen n√©pszerŇĪ humorista 1989-ben, Zalatnay Sarolta lak√°s√°ban √ļgy √∂sszeverte egy seprŇĪvel, hogy annak elt√∂rt a nyele. Nagy Band√≥ az√©rt idegesedett be, mert Menyh√©rt M√©sz√°ros meg√≠rta r√≥la, hogy b√°r humoristak√©nt a kisemberek sz√≥sz√≥l√≥ja, igaz√°b√≥l jap√°n kocsival j√°r √©s menŇĎ budai lak√°sban lakik. Ma m√°r neh√©z elk√©pzelni, hogy ez mi√©rt lenne k√≠nos, de akkor m√©g, k√∂zvetlen√ľl a rendszerv√°lt√°s elŇĎtt ilyen volt a k√∂zhangulat. M√©g Nagy Band√≥ sem arra hivatkozott, hogy a cikkben akkora ordas nagy hazugs√°gok lettek volna, hanem arra, hogy MML az √≠g√©rete ellen√©re nem t√∂rdelte be mell√© a humorista v√©lem√©ny√©t.

Menyh√©rt M√©sz√°ros nemcsak terjesztette a pletyk√°kat, hanem egy rak√°s pletyka sz√≥lt ŇĎr√≥la is, paparazzik√©pekkel megzsarolt milliomosokt√≥l a bes√ļg√≥s√°gig sokf√©le t√©m√°ban. Ember√ľnk maga besz√©lt arr√≥l, hogy √∂tsz√∂r vert√©k meg az √≠r√°sai miatt, ebbŇĎl n√©gyszer felb√©relt alvil√°gi verŇĎemberek, egyszer meg Nagy Band√≥, saj√°t kezŇĪleg. Politik√°val is pr√≥b√°lkozott t√∂bbsz√∂r, legut√≥bb a 2010-es v√°laszt√°sokon MDF-es sz√≠nekben indult, √©s lett t√∂kutols√≥ a Veszpr√©m megyei 4. v√°laszt√≥ker√ľletben.

De ez a nyomoz√°s nem Menyh√©rt M√©sz√°rost, hanem a Bunge √ľgy√©t vizsg√°lja, ha vizsg√°lja, √≠gy mi is izgatottan v√°rjuk, hogy a feljelentŇĎ kihallgat√°s√°n t√ļl t√∂rt√©nik-e √©rdemi l√©p√©s. Az √©n tippem persze az, hogy nem. De a Full√°nk cikk√©hez mell√©kelt egyik dokumentumfot√≥ szerint t√©nyleg folyik egy elj√°r√°s ismeretlen tettes ellen.