This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elhiszi-e Bokros Lajos, hogy ezeket a szavazatokat ő maga kapta?

Illustration for article titled Elhiszi-e Bokros Lajos, hogy ezeket a szavazatokat ő maga kapta?

Az szerintem tiszta sor, hogy a nap legnagyobb meglepetése Bokros Lajos főpolgármester-jelölt 36 százaléka. Lehet, hogy ti számítottatok erre – ilyen sokra –, de én nem. Én sokkal kevesebbet vártam tőle. Mostantól az a kérdés, hogy ki milyen következtetést von le ebből.

Advertisement

Meghallgattam az imént Bokros Lajost, és ennek alapján az a benyomásom, hogy az a híres dominanciaharc nem egyszerűbbé, hanem sokkal bonyolultabbá vált az ellenzéki szférákban. Balt is mondhatnék itt, mert igaz ugyan, hogy a Modern Magyarország-os jelölt konzervatív-szabadelvűnek mondja magát, valójában azonban mégis a paletta ugyanazon szelvényében játszik, ahol a szocik, a dékások és az együttpéemesek találhatók. Amit meg mondott, abból talán nem véletlenül tűnik úgy: csont nélkül elhitte, hogy ezt a több mint 200 ezer szavazatot ő és a pártja kapta, és a teljesítményének, nem pedig a protesztnek meg az igény volna rá jelenségnek köszönheti.

Bokros Lajos az ún. demokratikus erőket összefogni kész személyiségként állt a nyilvánosság elé vasárnap este, meghirdette a tartós szövetségüket, és a MoMát máris országos erővé nőni képes, megkerülhetetlen pártnak látta, sőt beszélt a baloldal újraszervezéséről is. Mindeközben marha nagyot csapott oda az MSZP-nek, aminek szerinte el kell döntenie, a Fidesz szatellitpártja marad-e. Merész – egyelőre csak ennyit mondok.

Advertisement

Nagyon sokan fognak nevetni ezeken – de hát az eredmény tényleg látványos, és az is lehet, hogy végül nemcsak ő éli bele magát, hogy mekkora hős. Mindegy, hamarosan kitisztul.

Addig is jó éjszakát kívánok minden demokratának és antidemokratának!

Fotó: Beliczay László/MTI

Share This Story

Get our newsletter