This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elfenekelné a gyerekét? Itt az útmutató.

Most nem is az az érdekes, hogy van-e helye a testi fenyítésnek a nyugati gyereknevelésben 2013-ban, hanem az, hogy ha csináljuk, akkor csináljuk szakszerűen. Pedagógiailag helyesen, mintegy. A végén aloés krém!

Advertisement

Chastise with Love (Szeretettel fenyíteni) az oldal címe, ahol elképesztő részletességgel veszi sorra a névtelen amerikai szerző az elfenekelés és általában a nevelő célú testi fenyítés módszertanát. Semmi áthallás vagy szexuális izé nincs benne, egyszerűen annyi, hogy ha valaki úgy dönt, hogy a gyerekét úgy neveli fel, hogy bizonyos kihágásokért elfenekeli, akkor azt értelmesen tegye.

A kiragadott képecskék a három tenyértartási iskola közti különbséget illusztrálják, a szerző a laza tenyér híve, a nyújtott ujjakat túl mechanikusnak találja. Az ívelt tenyér se rossz megoldás, mert nem okoz nagy fájdalmat, viszont drámaian csattan, ami pszichológiailag hasznos lehet.

Advertisement

Ez az egész nekem állati furcsa, de fogalmam nincs a gyereknevelésről, úgyhogy csak ennyi.

Share This Story

Get our newsletter