Az elsŇĎfok√ļ b√≠r√≥s√°g √≠t√©lete szerint a magyar-izraeli kettŇĎs √°llampolg√°r N√©meth G√°bor gyilkolta meg a Thaif√∂ld√∂n √©lŇĎ magyar √ľzletembert 2012 november√©ben , de egy m√°sik gyilkoss√°g miatt is el√≠t√©lhetik.

N√©meth - aki Moshe David n√©vre ki√°ll√≠tott izraeli √ļtlev√©llel is rendelkezett - eredetileg bar√°tja √©s √ľzlett√°rsa volt Reisznek, mindketten Samui sziget√©n √ľzleteltek ingatlanokkal. √Ām a viszonyuk egy idŇĎ ut√°n megromlott, olyannyira, hogy Reisz fel is jelentette N√©methet, ami√©rt az hal√°losan megfenyegette ŇĎt.

Alig egy h√©ttel k√©sŇĎbb, 2012. november 24-√©n Reisz eltŇĪnt, majd a holttest√©t is megtal√°lt√°k egy mŇĪanyag zs√°kban Phuket sziget√©n, k√©ssz√ļr√°sok v√©geztek vele. N√©methet december 4-√©n tart√≥ztatt√°k le Bangkokban, ŇĎ pedig beismerte a gyilkoss√°got.

BŇĪnt√°rs√°t, Kvalka Lajost napokkal k√©sŇĎbb szint√©n letart√≥ztatt√°k: ŇĎ csak a holttest elt√ľntet√©s√©ben j√°tszott szerep√©t ismerte be, azt viszont tagadta, hogy r√©szt vett volna a gyilkoss√°gban. Mindketten √©letfogytiglant kaptak, de fellebbeznek az √≠t√©let ellen a thephuketnews.com szerint.

N√©methre v√°r egy m√°sik t√°rgyal√°s is: azzal is gyan√ļs√≠tj√°k, hogy a 2011 febru√°rj√°ban eltŇĪnt Cs√°pai L√°szl√≥t is ŇĎ gyilkolta meg. Ut√≥bbi holttest√©t N√©meth egyik vill√°ja alatt tal√°lt√°k meg Samui sziget√©n.

Advertisement

Fotó: AP Photo