Az elsőfokú bíróság ítélete szerint a magyar-izraeli kettős állampolgár Németh Gábor gyilkolta meg a Thaiföldön élő magyar üzletembert 2012 novemberében , de egy másik gyilkosság miatt is elítélhetik.

Németh - aki Moshe David névre kiállított izraeli útlevéllel is rendelkezett - eredetileg barátja és üzlettársa volt Reisznek, mindketten Samui szigetén üzleteltek ingatlanokkal. Ám a viszonyuk egy idő után megromlott, olyannyira, hogy Reisz fel is jelentette Némethet, amiért az halálosan megfenyegette őt.

Advertisement

Alig egy héttel később, 2012. november 24-én Reisz eltűnt, majd a holttestét is megtalálták egy műanyag zsákban Phuket szigetén, késszúrások végeztek vele. Némethet december 4-én tartóztatták le Bangkokban, ő pedig beismerte a gyilkosságot.

Bűntársát, Kvalka Lajost napokkal később szintén letartóztatták: ő csak a holttest eltüntetésében játszott szerepét ismerte be, azt viszont tagadta, hogy részt vett volna a gyilkosságban. Mindketten életfogytiglant kaptak, de fellebbeznek az ítélet ellen a thephuketnews.com szerint.

Némethre vár egy másik tárgyalás is: azzal is gyanúsítják, hogy a 2011 februárjában eltűnt Csápai Lászlót is ő gyilkolta meg. Utóbbi holttestét Németh egyik villája alatt találták meg Samui szigetén.

Fotó: AP Photo

Share This Story

Get our newsletter