This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Életfogytiglant kaptak a cigánygyilkosok, felirat a sümegi fegyveres házán

Illustration for article titled Életfogytiglant kaptak a cigánygyilkosok, felirat a sümegi fegyveres házán

Miközben a négyből hárman életfogytiglani börtönt kaptak a cigánygyilkosok ítélethirdetésén, Sümegen "Halál a fasisztákra!" feliratot festettek a cigány holokasuzt napjára géppisztollyal készülő fickó házára.

Advertisement

Kiss Árpádot, Kiss Istvánt és Pető Zsoltot tényleges életfogytiglanra, míg Csontos Istvánt 13 év börtönre ítélték a cigánygyilkosok perében. Csontos a többiekre vallott, a többiek nem ismerték be a bűnösségüket.

A sorozat a galgagyörki támadással kezdődött 2008. július 20-án. Az első gyilkosságot Nagycsécsen követték el 2008 november 3-án. Nagy Józsefet és sógornőjét, Illés Évát gyilkolták meg. 2009. február 23-án Tatárszentgyörgyön a 28 éves Csorba Róbertet és 4 éves kisfiát lőtték agyon. Tiszalökön 2009. április 22-én lelőtték az 54 éves Kóka Jenőt. Az utolsó támadás 2009. augusztus 22-ről 23-ra virradóra történt Kislétán. Ekkor meggyilkolták az ágyában alvó 43 éves Balogh Máriát, 13 éves kislányának pedig maradandó sérüléseket okoztak.

Advertisement

Mindeközben Sümegen Halál a fasisztákra! feliratot fújtak annak a B. Ákosnak a házára, akit a hétvégén Lesencetomajnál kaptak el a rendőrök hat társával. Többféle fegyver, köztük egy géppisztoly és lőszerek voltak náluk, B. elismerte, hogy azokat ő tette a kocsijába. Valószínűnek tűnik, a szélsőjobboldali férfiak - B. több forrás szerint Hitler-képet tart az ajtaján - a cigány holokuaszt emléknapján akartak akciózni, amiről a rendőrök előzetes tippet kaptak. Bár a Jobbik azonnal tagadta, hogy a wannabe terroristák jobbikosok lennének, B.-ről azóta kiderült, hogy ő alapította a sümegi Jobbik-alapszervezetet. Később kilépett, de azóta is többször tüntetett együtt a helyi jobbikosokkal.

[fotó: Origo]

Share This Story

Get our newsletter