​Életem legboldogabb napja: eltüntethető a focikommentátorok hangja!

Pár gombnyomás a távirányítón, és száműzhetjük Mezei Dánielt, Menczer Tamást, P. Fülöp Gábort és az egész idegesítő csapatot. És nekem erről mostanáig fogalmam sem volt! Ennél közszolgálatibb posztom ma már nem lesz.

Az előbb élesítettem egy kétségbeesett kirohanást arról, hogy mennyire kicsináltak a pártos magyar vébékommentátorok. A poszt vége álmodozás volt arról, hogy milyen jó lenne úgy meghekkelnem a tévémet, hogy a stadion atmoszférazajait ugyan továbbra is halljam, de a menczereknek jókuss legyen. És kiderült, hogy nyitott kapukat döngettem, mert ehhez egyáltalán nem kell hekkelni. Mivel azt képzelem, hogy talán másnak is új lehet ez az információ, íme egy közszolgálati poszt.

Advertisement

Iványi Márton ezzel a kommentjével keltett fel az érdeklődésemet:

Tegnap P. Fülöp minősíthetetlen működésének köszönhetően rájöttem, hogy az M1 HD-n át lehet váltani dolby surround stadion hangra (harmadik opció). Csak a helyi zajok, idióta szereptévesztéses kommentátor nélkül. Win-win, mert P. Fülöp anyja se csuklott tovább, és a tv-m is épen maradt. (Ja, és csak úgy általában szurkoltam az európainak, nem vagyok egy görög fan.)

lelkes visszakérdezésmre, miszerint

MICSODA????? Pont ez az, amiről azt hittem, nem lehetséges. Elmagyarázod eggyel részetesebben, mit hol kell kiválasztani?

Advertisement

Kulmar felhasználó válaszolt először:

ha van olyan tv-d, amin tudod fogni a magyar tv digitális adását, (t-home iptvnél is megy, de a sima égi szórással is működik) akkor ott lehetőséged van az eredeti hangsávot választani.

Advertisement

majd Iványi mester részlezett a hozzám hasonló UPC-sek kedvéért, lépésről lépésre:

UPC-m van, ott így működik: OK gomb, majd i gomb. Ott van ilyen hogy hangsáv, meg feliratsáv. Hangsávon jobbra nyomogatsz (alap az magyar sima, második magyar dolby, harmadik atmoszféra dolby.)

Advertisement

hogy Maxwereb maxolja ki végképp:

UPC mellett a csodálatos digitális földközeli sugárzásban (aka Mindig tv) is le lehet venni az ingyenesen fogható m1 hd-ról a hangot, és a nemzetközileg továbbított zajmikrofonokra lehet váltani. (audio gomb a tv. távirányítóján).

Advertisement

Az élet újra gyönyörű!!! És az is kiderült, mivel kellett volna reklámozni a nagyközönségnek a digitális átállást.

Share This Story