This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Élete végéig börtönben marad a romagyilkosságok három fővádlottja

Illustration for article titled Élete végéig börtönben marad a romagyilkosságok három fővádlottja

Helybenhagyta a másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla a romagyilkosságok ügyében első fokon kiszabott három tényleges életfogytiglant és a negyedrendű vádlott 13 éves fegyházbüntetését.

Advertisement

Néhány kisebb súlyú cselekménynél változtattak csak a minősítésen.

A másodfokon eljáró bírói tanács elnöke az ítélethirdetés során kimondta, hogy az első három vádlott esetében “van hely fellebbezésnek”, így e vonatkozásban a tábla döntése nem jogerős, az eljárás a Kúrián folytatódhat tovább.

Advertisement

A megállapított tényállás szerint Kiss Árpád és testvére, Kiss István, valamint Pető Zsolt 2008-2009-ben kilenc helyszínen hajtott végre fegyveres támadást romák otthonai ellen. Negyedik társuk, Csontos István a két utolsó támadásban vett részt sofőrként. A bűncselekmény-sorozat következtében hat ember – köztük egy gyermek – meghalt, öten súlyosan megsérültek.

Az ítélőtábla szóbeli indoklása szerint a védők eljárási szabálysértésekre vonatkozó kifogásai nagyrészt alaptalanok, ezért nem szükséges az elsőfokú döntés hatályon kívül helyezése és új eljárás elrendelése.

Advertisement

[via MTI, fotó: Mohai Balázs]

Share This Story

Get our newsletter