Illustration for article titled Élesedik a harc a budapesti állatos kávézók között

A Révay utcai, macskákkal telepakolt Cat Café nyitotta a sort, de most komoly konkurenciája támadt a VII. kerületi Repülő Puli kávézó személyében, ahol ugyan nem adnak pulit, viszont kutyaételek is szerepelnek az étlapon. Mármint nem kutyából készült, hanem nekik szánt rágnivalók.

Advertisement

A Cat Cafénak nem jósolok nagy jövőt, főleg a viccesen paranoid-rendpárti házirendje miatt, ami az elképzelhető legnagyobb ellentétben van egy macskákkal teli, relaxált hely képétől. És amihez hasonlót szerintem maximum egy észak-koreai atomerőmű leprakórházának kantinjában vezetnének be:

• 14. életévét be nem töltött gyermek nem léphet be a kávézó területére! (Kivétel: minden hónap utolsó csütörtökén, 12–18 óráig.)

• Kérjük az ajtó zárva tartását a cicák védelmében!

• Mindenki csak saját felelősségére léphet be (várandóság, allergia)!

• Kérjük, belépéskor / kilépéskor a kihelyezett fertőtlenítővel fertőtlenítsék kezüket!

• A macskák érdekében kérjük az alábbiak szigorú betartását:

- Alvó macskát tilos zavarni bármilyen formában (kivenni az alvóhelyéről, ölbe venni stb.)!

- Ne húzza a farkát, fülét, lábát!

- Ha felemeli, kérjük a cica fenekét tartani!

- SZIGORÚAN TILOS ŐKET ETETNI!

• Rendelésfelvétel az asztalnál történik az élelmiszer higiéniai szabályok betartásával!

• Kerüljük a hangoskodást!

• Felhívjuk kedves vendégeink figyelmét, hogy a kávézóban minimumfogyasztás van, mely nem árban van meghatározva, hanem fejenkénti és óránkénti fogyasztást kérünk!

• Felszólítás után, ha a fentieknek nem megfelelően viselkedik, akkor a kedves vendég azonnali fizetésre és távozásra felszólítható!

• Az állatok szándékos veszélyeztetése büntetőjogi feljelentést von maga után!:

De gondolkozzunk tovább, hogy milyen állatban van még vendéglátóipari fantázia! Egy görögteknősös kávézó például igazán megnyugtató lenne a padlón lassan vonszolódó névadók miatt, akikben még a részeg vendégek sem tudnának különösebb kárt tenni. Aki dinamikusabb, pörgősebb helyről álmodik, ahol hajnali háromkor is egycsapásra életre kel a vendég, annak ideális választás lehet egy pulykás diszkó. Akinek nincsenek számbajöhető emberi kapcsolatai, annak szamaras reggeliző való. Egy hatalmas, szőrös fej 5 percig tartó vakargatása előre megoldja a nap minden problémáját.

Advertisement
Illustration for article titled Élesedik a harc a budapesti állatos kávézók között

Aki pedig szimplán röhögni akar, gonoszul, ujjal mutogatva, az mehet az új hipszterhelyre, a Karakálok és Kartondobozokba.

Advertisement
Illustration for article titled Élesedik a harc a budapesti állatos kávézók között

Share This Story

Get our newsletter