Az utĂłbbi idƑk legkomolyabb gyermekvĂ©delmi botrĂĄnyĂĄban a bĂ­rĂłsĂĄg nem lĂĄtta bizonyĂ­tottnak a szexuĂĄlis erƑszakot, ezĂ©rt csak kiskorĂș veszĂ©lyeztetĂ©sĂ©ben talĂĄltĂĄk bƱnösnek a szĂŒlƑket. És a jelek szerint a hatĂłsĂĄgoknak sem ĂĄrtott sokat az ĂŒgy.

A tavaly januĂĄrban kezdƑdött, Ă©s mindvĂ©gig zĂĄrt tĂĄrgyalĂĄson hĂĄrom rendbeli, tĂĄrstetteskĂ©nt, folytatĂłlagosan, erƑszakkal elkövetett, nevelĂ©se alatt ĂĄllĂł, 12 Ă©v alatti sĂ©rtettek elleni szexuĂĄlis erƑszakkal, tovĂĄbbĂĄ ugyancsak hĂĄrom rendbeli kiskorĂș veszĂ©lyeztetĂ©sĂ©nek bƱntettĂ©vel vĂĄdoltĂĄk az anyĂĄt Ă©s az apĂĄt is.

Az ĂŒgybƑl 2013 novemberĂ©ben lett botrĂĄny, amikor a Blikk megĂ­rta a vĂĄdirat elkĂ©pesztƑen durva rĂ©szleteit, de legalĂĄbb ennyire durva volt az a tĂ©ny, hogy a gyermekvĂ©delem elsƑ vĂ©szjelzĂ©sĂ©tƑl kezdve hĂ©t Ă©vnek kellett eltelnie addig, mĂ­g a gyerekeket tĂ©nylegesen elvettĂ©k a velĂŒk borzalmasan bĂĄnĂł szĂŒlƑktƑl.

A gyerekek nevelƑszĂŒlƑkhöz kerĂŒltek, Ă©s csak ekkor kezdtek beszĂ©lni azokrĂłl a traumĂĄkrĂłl, melyek alapjĂĄn valĂłszĂ­nƱsĂ­thetƑ volt a szexuĂĄlis bĂĄntalmazĂĄs, Ă©s a gyĂĄmhivatal feljelentette a szĂŒlƑket, akiket pont kĂ©t Ă©ve vettek Ƒrizetbe.

A bĂ­rĂłsĂĄg most csak kiskorĂș veszĂ©lyeztetĂ©sĂ©ben talĂĄlta bƱnösnek a szĂŒlƑket, Ă©s kĂ©t Ă©v börtönre Ă­tĂ©lte Ƒket, ezt azonban elƑzetesben mĂĄr letöltöttĂ©k, Ășgyhogy szabadlĂĄbra kerĂŒlhettek.

Advertisement

Fontosabb talĂĄn azonban az, hogy az Index cikke szerint egyedĂŒl a gyerekekkel foglalkozĂł csalĂĄdgondozĂłt mentettĂ©k fel, a szigetszentmiklĂłsi gyermekjĂłlĂ©ti szolgĂĄlat intĂ©zmĂ©nyvezetƑjĂ©nĂ©l nem ĂĄllapĂ­tottak meg fegyelmi felelƑssĂ©get. SƑt, a szigetszentmiklĂłsi gyermekvĂ©delem Ă©ves jelentĂ©se is hallgatott az ĂŒgyrƑl.

Mindeközben magukrĂłl az Ă©rintett gyerekekrƑl annyit tudni, hogy gyermekpszichiĂĄtriai ellĂĄtĂĄst kapnak, egyikĂŒk pedig gyermekpszichiĂĄtriai osztĂĄlyra is kerĂŒlt, mert nem hasznĂĄlt a gyĂłgyszeres terĂĄpia. A testvĂ©rek 2013-ban Ășj nevelƑszĂŒlƑkhöz is kerĂŒltek, Ă©s ez a legutolsĂł informĂĄciĂł rĂłluk.

(via Index)