Ezért most írok egy rövid és zajos fogyasztói glosszát róluk. Nem szívesen, de hát muszáj.

√Ėn√©letrajzi elemekben bŇĎvelkedve elmes√©lem, hogy az ut√≥bbi √©vekben a booking.com-on szoktam sz√°ll√°st foglalni, b√°rhova megyek a vil√°gban. Az a tapasztalatom, hogy t√∂bbnyire meg lehet b√≠zni az ott el√©rhetŇĎ inform√°ci√≥kban. Nem mindig n√©z ki pont √ļgy egy sz√°lloda vagy panzi√≥, ahogy a fot√≥kon, de az √°tlagpontsz√°mokb√≥l √©s a vend√©gek visszajelz√©seibŇĎl sokat lehet tanulni, √©s az √°rak is kedvezŇĎek szoktak lenni. Egyszer Salzburgban feleannyit fizett√ľnk egy √©jszak√°√©rt, mint amennyibe a hotel honlapj√°n szerepeltetett sz√°mok alapj√°n ker√ľlt volna.

Most viszont az t√∂rt√©nt, hogy saj√°t p√°tri√°nkon ‚Äď miszerint Magyarorsz√°gon ‚Äď bel√ľl, valami nyugodtabb k√∂rny√©ken szerett√ľnk volna elt√∂lteni n√©h√°ny napot, √©s automatice az eml√≠tett sz√°ll√°skeresŇĎ seg√≠ts√©g√©vel kezdtem t√°j√©koz√≥dni. M√©gpedig az Ňźrs√©gben. Csakhamar be is foglaltam egy objektumot nagy √∂r√∂mmel, √©s eg√©szen m√°snap reggelig el√©gedettnek √©reztem magamat. Addig, am√≠g fel nem h√≠vtak onn√©t, hogy k√∂z√∂lj√©k, sajnos elŇĎttem nem sokkal elvitt√©k a h√°zik√≥t m√°sok.

H√°t elŇĎfordul az ilyen, gondoltam megbocs√°t√≥an, hemzsegnek az √≠g√©retesn√©l √≠g√©retesebb helyek am√ļgy is, hossz√ļ a lista, van mibŇĎl v√°logatni. Mindazon√°ltal valami√©rt eszembe jutott, megn√©zem egyiket-m√°sikat m√°shol is. Azt l√°ttam ekkor, hogy van, amelyik nem is kicsit aj√°nlja olcs√≥bban a szob√°it. Az egyiket ez√©rt megpr√≥b√°ltam felh√≠vni, hi√°ba, √ļgyhogy a honlapj√°n kereszt√ľl tettem k√≠s√©rletet. V√°laszt nem kaptam, k√©t napig. Ma megint felh√≠vtam, felvett√©k kider√ľlt, nincs szabad szob√°juk akkorra, amikorra nekem k√©ne. A booking.com szerint egy√©bk√©nt m√©g mindig van.

H√≠vtam m√©g kettŇĎt, akiknek dett√≥ van. Azt mondt√°k bele a telefonba, hogy de nincs.

Advertisement

Soha egyetlen k√ľlf√∂ldi k√≠s√©rlet alkalm√°b√≥l nem fordult elŇĎ ilyen a praxisomban. Mi k√∂vetkezik mindebbŇĎl? T√ļl azon, hogy egyre m√©rgesebb vagyok, √©s hogy m√°r egy√°ltal√°n nincs kedvem az Ňźrs√©gben pihenni?

Kedves magyar sz√°ll√°sad√≥k, figyeljetek oda az ilyesmire, friss√≠tsetek rendszeresen, √©s olvassatok emailt is, mert k√ľl√∂nben k√©nytelen leszek azt gondolni, hogy minden m√°sban is pontosan ilyen treh√°nyok vagytok! K√∂sz√∂n√∂m!