This is a platform for User Generated Content. G/O Media assumes no liability for content posted by Kinja users to this platform.

Elég jó volt a sznúker-vb döntője

Mark Selby tegnap este olyat csinált Ronnie O’Sullivannel, amit még soha senki: megverte a világbajnoki döntőben. És micsoda meccs volt!

Advertisement

A kétnapos sznúkerdöntő egész embert kíván, végig én se néztem, csak a hétfő esti végjátékot, konkrétan attól a pillanattól, ami O’Sullivan bukását jelentette. Az ötszörös világbajnoknak a 23. frame-ben kellett volna egy könnyű lökéssel bevágnia a rózsaszínt, amit elrontott, majd Selby lecsapott rá és kiegyenlített. 12–12 volt ekkor az állás a 35 frame-es játszmában, úgy, hogy O’Sullivan vasárnap este még 10–7-re vezetett.

Innen már nem volt visszaút. O’Sullivan ugyan nyert még kettőt, és volt egy frame – ha jól emlékszem, a 25. – amiben borzasztó viccesen szopatták egymást két pirossal legalább negyed órán keresztül, de végül 18–14 lett a vége, és Mark Selby megnyerte élete első világbajnokságát.

Advertisement

A harmincéves játékos 16 éves kora óta professzionális sznúkerjátékos. Nagyon más stílusban játszik, mint a pörgös O’Sullivan: lassú, könyörtelen modorával tegnap este hibák sorába kergette bajnok ellenfelét.

Share This Story

Get our newsletter