Ott csapott le, ahol a legjobban fáj: az adóhivatal Amerikából kitiltott, Simicska-káder elnöke gyakorlatilag lehazugozta, és ezzel borzasztóan kínos helyzetbe hozta Varga Mihály minisztert és az egész kormányt.

Advertisement

Ha egy publicista azt mondja, hogy hazudik a kormány, akkor nincs semmi: pár százan, ezren vagy tízezren egyetértenek, mások meg nem, aztán haladunk tovább.

Ha egy tényfeltáró újságíró bebizonyítja, akkor sincs semmi.

Ha egy ellenzéki képviselő mondja, akkor sincs semmi.

Ha ezer ember kiabálja az utcán, akkor se sok.

De egész más a helyzet, ha az adóhivatal kormány által kinevezett elnöke állítja ezt.

Advertisement

És Vida Ildikó NAV-elnök a Simicska-közeli Magyar Nemzetnek adott mai interjújában háromszor is elmondja, hogy mindenki értse:

– Amikor a levelet elolvasta, az abban foglaltakat jelezte a kormánynak?

– Igen, egy illetékesnek jeleztem.

– Kinek?

– Mindegy a név, a lényeg, hogy a kormány tudott az ügyről.

– Ha mindegy a név, akkor el is mondhatná.

– Nem szeretném ebbe az irányba elvinni az ügyet, mondom, a kormány tudott arról, hogy mi történt.

Advertisement

Az interjú korábbi részében Vida elmesélte, hogy az iskolai őszi szünetre eső szabadsága előtti napokban kapta meg az amerikaiak levelét a kiutasításról, tehát a magyar kormány minimum durván két hete egészen biztosan tudott legalább aról, hogy ő a tiltólistán van. Miközben végig konzekvensen tagadták a nyilvánvalót. Lázár János is, Varga Mihály is tagadta, a miniszterelnök is arra utalt, hogy a kormány nem tudja. Márpedig az érintett háromszor is elismételt szavai szerint persze, hogy tudták.

Hát ilyen az, amikor az ember Simicska Lajossal akaszt bajuszt.

Csak tippelni tudok hogy Vida azért ilyen merész, mert Simicska-káderként nyilván úgyis kirúgták volna hamarosan. Különösen bizarr, már-már a Fűrész horrorsorozatot idéző húzás ez tőle, hiszen a kormány olyan helyzetbe lavírozta magát, hogy ha nem akarja teljesen elveszteni az arcát, akkor kifelé védenie kell azt a Vidát, aki ilyen érzékeny helyen harapott beléjük. Jól ki van ez találva.

Advertisement

Már folyik persze a kármentés: egy friss, totál zavarodott NGM-közlemény, illetve a kormányszóvivő szerint Vida tényleg szólt az ügyről Varga Mihálynak, de csak most, ezen a héten, a Nemzetnek adott interjúja előtt. Csakhogy magában a Nemzetnek adott interjúban kifejezetten arról van szó, hogy "amikor a levelet elolvasta", akkor értesítette a kormányt.

Jó hangosan berreg a Közgép márkájú szopóroller, dőlj hátra és vedd elő a popkornt, mert az tuti, hogy a mai nap a vicces vészkommunikációról fog szólni.

Share This Story

Get our newsletter